September 10, 2013

Round lipstick palettes.

U svojoj dugoj i uglavnom sretnoj vezi s make-upom imam dva problema, a oba se tiču ruževa. Jedan je neprežaljeni nekupljeni Catrice After Work Wine, a drugi je pronalazak savršenog nude ruža s kojim neću izgledati kao da su me izvukli iz Kupe nakon par dana plutanja.

Prošle godine je tako zaiskrilo između mene i tamnih, dubokih ruževa u kombinaciji s neutralnim očima i onda sam spazila njega, After Work Wine. Bio je taman po mom ukusu (a i cijenom je bio također savršen), ali nažalost, više nije bio u ponudi. Obišla sam sve drogerije i parfumerije u potrazi za nečim sličnim, čak su i high end proizvodi bili u razmatranju, no nisam našla ništa što bi me potpuno zadovoljilo. Završilo je tako da sam kupila najtamniju olovku za usne koju sam našla (She) i to sam kombinirala s nekim ruževima koje sam imala. Nije bilo loše. A onda sam našla i crni ruž na rasprodaji (također She), pa sam odlučila smiksati nijansu po svom ukusu sama. 

Dugo mi je trebalo da nabavim odgovarajuće posudice u koje ću pretočiti istopljene ruževe. Jasno, na eBayju postoji masa jeftinih paleta za sjenila koja bi odgovarala i u ovu namjenu, samo eto, uvijek zaboravim naručiti tu sitnicu kad mi ostane viška na kartici od drugih kupovina jer uvijek kupim neku drugu glupost za dolar ili dva. Tako sam kupila pincetu za stavljanje umjetnih trepavica za 89 centi, a i dalje ih stavljam prstima. Ponekad zbilja imam besmislene kupovine, ali tješim se činjenicom da su mali iznosi.
 

Ove dvije posudice sam našla u Offertissimi za cijelih sedam kuna. Ili šest, nisam baš sigurna više pošto su imali dvije vrste tih kutijica za lijekove: dvije okrugle s po šest utora (na poklopcima su bile oznake za doba dana) i jedna ravna sa sedam utora (ta je za raspoređivanje lijekova po danima). Ove okrugle su bile od prozirne plastike pa sam se odlučila za njih.

Acetonom sam skinula ove oznake za doba dana, prešpricala alkoholom iznutra i avantura je mogla početi. Svijeća, žlica, novine, papirnati ručnici i par neodgovarajućih ruževa. Postupak vjerojatno znate: komadiće ruževa stavljate u žlicu, promiješate (čačkalicom recimo) i pretočite u posudicu. Kad se stisne, imate ruž - u postojećoj ili, ako miješate više ruževa, novoj nijansi.


Od šest ruževa napravila sam ukupno osam nijansi (što će reći da su i ostala još četiri prazna mjesta u drugoj posudici) i poprilično sam zadovoljna kako je ispalo. Na sljedeće dvije slike možete vidjeti swatcheve nijansi (nisam prezadovoljna kvalitetom fotke, ali su bar nijanse realne). 


Prve dvije nijanse sam miješala zadnje i nisam više imala baš materijala ni inspiracije, ali predzadnja s gornje slike mi je uspjela baš onako kako sam htjela da ispadne tamni ruž - malo crvene, malo smeđe, malo crne i malo ljubičaste. Odličan je. Ovaj ispod njega je nešto svjetlija varijanta, lijepa bordo boja. 


U ovom swatchu sam najzadovoljnija drugom nijansom, to je bio svojevrsni popravak nude ruža s dodatkom ružičaste i dobila sam jednu lijepu dnevnu boju. S kojom ne izgledam mrtvo :). Sljedeća ispod njega je malo tamnija roza nijansa, ali zadnja je čudo. Neka metalik siva, nemam uopće ideje kako da ju opišem. Relativno nenosiva (ili možda da, vidjet ćemo), poslužit će za maškare. U igri su bili crni, srebrni i malo nude ruža.

Sve u svemu, od šest ruževa koji su čamili u mraku koferčića sa šminkom dobila sam osam novih nijansi, a i nešto prostora. Ukoliko i niste skloni miksanju vlastitih nijansi, ove kutijice su povoljne i praktične, primjerice za putovanja, tako da si omiljene ruževe (bar dio) pretopiti u njih i imati ih na jednom mjestu. 

Kako se vama sviđa ova metoda? Pišite! :)

4 comments:

  1. Odlična ideja, sviđaju mi se ove posudice i mislim da ću jedan dan i otići po njih :D
    Ne za ruževe, nemam naviku koristiti ih..ali već će se naći namjena :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa da, praktične su za sitne stvari, perlice, mini naušnice i slične stvarčice :)

      Delete
  2. jebeno! nisam ni znala da se ovak neš može :D

    ReplyDelete