September 13, 2013

Mojekrpice.hr ili o tome kako se dobro bespotrebno iživcirati.

Web-stranica mojekrpice.hr je vjerojatno većini vas poznata kao domaća stranica na kojoj se, nakon registracije i ispunjavanja profila, možete mijenjati, kupovati i prodavati odjeću, modne dodatke i kozmetiku. Za razliku od Njuškala, na kojem možete naći sve od igle do lokomotive, ova stranica ima i mogućnost feedbacka, odnosno ocjene prodavača/kupca (kao i eBay). Postoji i forum na kojem možete komunicirati s ostalim korisnicama (sumnjam da ima korisnika). Zvuči odlično? Naravno, samo što je u praksi nešto sasvim deseto.

Kako tamo visim otprilike otkad je i pokrenuta stranica (jer je ipak šansa za prodati nešto veća nego preko Njuškala, pošto je usko specijalizirana na odjeću i kozmetiku), toliko se zapravo i nerviram. Pa eto, u ovom sasvim neplaniranom postu ću podijeliti to s vama. Što ću, nekad se zbilja moram istresti, a frendice mi baš i nisu u tom điru kupnje i prodaje preko oglasa, pa moram ovako na blogu. :)

Krenimo redom o tome što me živcira/ne volim/mrzim/polila bih solnom kiselinom/iskopala bih oči žlicom na toj stranici.

Tehnički detalji

1) Stranica se dosta često ruši, dakle, ne možete se ulogirati, a samim time, ni ništa obaviti tamo.

2) Prilikom postavljanja oglasa, nužno je odabrati oznake artikla. Zanimljivo je da među cipelama nema ponuđene oznake "tenisice", a kad upisujete svoje dodatne oznake, često se blokira s upozorenjem da vaša oznaka mora sadržavati minimalno šest znakova. Danas mi je oznaku "bijelo" izbacilo pet puta, a onda sam odustala. Bit će da ima pet znakova, je l'?

3) Najpopularniji artikli. Po svoj logici to bi trebali biti artikli koji imaju najviše "lajkova" i "vjuova". Kako se oni biraju tamo, ja zbilja ne znam. Izgleda mi kao slučajan odabir, ali mislim, pa mogli su napisati "slučajno odabrani artikli". Kako god, ovo i nije toliko kritično.

Korisnice

Imala sam sreće pa sa surađivala s normalnim curama koje su ozbiljne i normalne, pa me nitko nije prevario ni ništa slično. Pretpostavljam da je to zbog toga jer ne prodajem neku kvazi-trendovsku odjeću za kojom vlada apsolutna pomama, što nas dovodi do ključnog problema, a to je

1) Varanje. Svaki dan se objavljuju imena "varalica", a na stupu srama se ponekad nađu i korisnice koje to nisu. O tome detaljnije u pasusu o forumu. Iskreno, nije mi jasno kako nekome s imalo mozga u glavi padne na pamet varati. Znači, stavite lažan oglas, privučete kupca, ostavite svoje podatke za uplatu i nakraju ne pošaljete stvar kupcu, a zadržite novac. Kako nisu u strahu da će prevareni kupac možda pokucati na njihova vrata? Zainatiti se pa podnijeti tužbu? Ili obrnuto, lagati da ste uplatili za neki predmet, a niste, pa vam ga je prodavač poslao na povjerenje. Ili lagati da niste primili paket i tražiti povrat novca. Ili dogovoriti zamjenu, pa ne poslati svoj predmet. Ili poslati sasvim desetu ili nefunkcionalnu stvar, drukčiju od one u oglasu. Nikad mi neće biti jasno takvo javno sramoćenje, u ovom slučaju za predmete koji su obično do stotinjak kuna. Jasno je kao dan da se paket nekad izgubi u pošti, posebno ako je slan običnim putem, ali ukoliko je kupac inzistirao na tom načinu, tu dalje nema razgovora o tome da se novac vrati. U kategoriju varanja mi spada i nepodizanje paketa (posebno onih poslanih pouzećem) jer time prodavaču samo nabijate trošak dvostruke poštarine i umjesto da zaradi, samo tone u minus. 

2) Prodavači. U svakom profilu imate priliku da napišete nešto o sebi i svom "dućanu". Ali, što se tamo često viđa: vrišteći uzvici "nisam za zamjene" popraćene masom bespotrebnih iritirajućih interpunkcijskih znakova, bahati opisi tipa "na upite o zamjeni neću odgovarati, ne odgovaram za nestale pakete, ne vraćam novac, ne šaljem ovako, ne šaljem onako, blablablacapslockitonauskličnika". Pa dobro, je l' vama u interesu nešto prodati ili odbiti potencijalne kupce? Mene takve stvari odbijaju. Umjesto da se lijepo i pristojno predstaviš kupcima, neke korisnice se odluče predstaviti kao arogantne kučke. Baš me zanima bi li iste kupile nešto u dućanu gdje bi im to isto vrištalo s izloga ili u kojem bi radila bahata prodavačica. Vjerojatno bi se žalile na forum.hr-u u temi "bahate prodavačice". OK, i ako nisi za zamjene, dovoljno je napisati i jednostavno "nisam za zamjene". A uvijek ako ti netko i ponudi baš zamjenu, pogledaj asortiman, možda baš nađeš nešto što ti treba. Ili nemoj, pa odgovori "nisam za zamjenu". Nikoga nije par slova na tipkovnici ubilo.

3) Oglasi. Dosta korisnica ne zna postaviti oglas. Primjerice, ne napišu veličinu predmeta, stave mutnu sliku, oznake nemaju veze s mozgom (tipa u prodaji je nebrandirana majica, a u tagovima su svi brandovi za koje je ikad dotična čula) i još niz drugih stvari. Zar je tako teško u naslov staviti o čemu se radi, a u opis veličinu, dimenzije i način slanja te postaviti pripadajuću fotku? Ne mora biti remek-djelo fotografije, ali daj bar da prikazuje predmet realno. O generalnoj nepismenosti ću na temi o forumu. Od "orginal bjelih starka" me boli glava, a oči mi krvare.

4) Ponuda i cijene. Dosta korisnica se žali kako su cijene prenapuhane, a ponuda nikakva. Posebno se žale na preprodavanje stvari kupljenih za male pare na eBayju i kojekakvim kineskim dućanima i dižu bune da se to zabrani. Zašto? Prodavač može ponuditi cijenu kakvu god želi, tebi je na volju hoćeš li kupiti ili nećeš. Ako si kupio nešto za 50 kn što na eBayju košta dolar, tvoj problem, jer ako imaš Krpice, imaš i eBay pa provjeri tamo koliko to košta. A kako već imaš i račun s kojim uplaćuješ novac prodavaču na Krpicama, otvori si i odgovarajući za Paypal i uživaj u jeftinim stvarima direktno iz Kine. Priče o prljavim, smrdljivim i inim stvarima su isto tako nadaleko poznate. To mi je posebno degutantno, smatram da bi svaki prodavač trebao poslati urednu i čistu stvar kupcu, ali zapravo se uopće ne čudim dobivanju takvih paketa pošto smo mi žene na zlom glasu kao prljaviji i neuredniji spol. Počevši od stanja ženskih WC-a u kafićima i primjerima iz neke bliže okoline, jasno mi je i zašto. Zato drage moje, trudimo se da se to mišljenje promijeni! :)

5) O privatnim porukama i povratnim ocjenama. Najviše žalbi dolazi na neodgovaranje na poruke. Tipa, javiš se na oglas, a prodavaču ni traga ni glasa. A kaj sad, reklo bi se, idemo dalje. Isto se odnosi ako je prodavač online, pa ne odgovara. OK, možda zbilja ne može odgovoriti iste sekunde, ali ako te izignorira potpuno par dana, takvog prodavača prekrižiš i tražiš dalje. Obično zbog takvih stvari otvore osamnaest tema na forumu (više o tome kasnije). Nadalje, besmislena pitanja na koja odgovor možeš naći u oglasu. Na takve poruke najradije ne bih ni odgovarala ili bih napisala "piše ti u oglasu", ali kako sam ja sva divna i draga, napišem i ponovno odgovor ako treba jer mi je cilj tamo nešto prodati. A o bahatim prodavačicama je sve već rečeno. Ili kad ispitaju sve, dogovori se kupnja i više se nikad ne jave. Mnoge se žale i da daju podatke za uplatu, koja se nikad ne dogodi. Što činiti u takvom slučaju? Sjediti na internetu i refreshati stranicu od net-bankinga danima ili (još gore) ići provjeravati u banku da li je uplata stigla? Očito je teško natipkati "e, ipak nisam zainteresirana, odustajem, nisam pri lovi" ili tako nešto. Ja sam tako jednom izgubila ozbiljnog kupca jer sam jednu čekala kao Godota da se javi. Ali ipak imam i jedan lijep primjer. Djevojka mi se javila da bi htjela dodatne slike od neke majice, rekoh joj da ne mogu naredna dva dana uslikati jer nisam doma, pa da pričeka ako joj nije hitno. Pristala je, ali mi se i javila drugi dan da je kupila nešto slično pa da se ne gnjavim. Eto, zar bi to bilo teško svima napisati? Kad smo kod takvih stvari, dosta njih nakon što razmijene podatke, na artikl stave oznaku rezervirano. Ah, da bar stoji oznaka "rezervirano". Obično piše rezzzzz sa sto z-ova, uskličnika, srčeka, zvjezdica i ostalih "krvare oči" kretenarija. 

Što se tiče povratnih ocjena, obično se žale da imaju više ostvarenih suradnji negoli ocjena jer neke korisnice ih ne napišu. I što sad? Neke jednostavno ne znaju da se to tako radi, zaborave itd. Što se mene tiče, nikome ništa. Daleko od toga da ću ići gnjaviti korisnicu da mi ju ostavi ako sam ja ostavila njoj. Ono što je posebno zanimljivo je dijeljenje negativnih ocjena kao od šale, i to korisnicama s kojima nisu surađivale jer, primjer, nije joj odgovorila na upit ili se javila dva dana. Baš me zanima kako bi eBay reagirao da idem okolo i dijelim negativne ocjene Tajlanđanima koji mi nisu odgovorili na neko pitanje. Nađem kod drugog prodavača i tamo kupim, big deal. A posebno je odlično i mijenjanje pozitivne ocjene u negativnu ako druga strana nije uzvratila ocjenom. Uz otvaranje popratne stoosamdesetosme teme na forumu.


Forum

Stigosmo tako i do treće i zadnje stavke u mom već sad poduljem eseju o tom zvjerinjaku zvanom Krpice. Forum je posebna kategorija. Iako je podijeljen tematski (FAQ, o stranici, o modi, o korisnicima,...) teme se otvaraju gdje god se stignu, a posebno se izdvajaju:

1) Stotine i stotine tema u kojima se varalice stavljaju na stup srama. Mislite da nema jedinstvena tema o lošim korisnicima? Ima, ali zašto ne bismo imali još njih petsto, oko raznih sitnica jer, kako sam već navela, na stupu srama se nađu često i korisnice koje za određenu situaciju i nisu krive. Naravno, sve teme nose odlične nazive što nas dovodi do

2) Sumanutih i neodređenih naziva tema. "Slom živaca", "pijana slova", "svašta po malo" su samo neki od večerašnjih bisera. Slom živaca je, pretpostavljate, vezan uz prijevaru na stranici, "pijana slova" tema je upit kako prebaciti tipkovnicu s engleske na hrvatsku, naravno, otvorena na podforumu "O korisnicima stranice". "Svašta po malo" je mislim tisućita tema u kojoj korisnica vjerojatno prodaje bijele starke, udomljava mačiće i želi jeftino kupiti "orginal channel" torbu. Također, i ova stavka nije lišena hrpe bespotrebnih slova i iritirajućih interpunkcijskih znakova. I zvjezdice i smajlići, ne zaboravimo i srčeka!

3) Generalna nepismenost. OK, ja jesam grammar nazi i vječno sam u strahu da će mi se, kao takvoj, negdje omaknuti tipfeler ili će mi rečenica u žaru pisanja malo postati suluda, ali ovo što tamo vlada je strašno. Internet mi je dosad pokazao nepismenost svakakve vrste, ali mislim da su se tamo okupili svi ljudi za koje iskreno sumnjam da su ikad naćulili uši na satu hrvatskog jezika.
"Sumljam", "plaćem", "sijećam", "dijevojačka većer", "zamijena" primjeri su izražavanja krpičarske populacije, tipfeleri im nisu strani također, a količina smajlića je enormna. Kad se sjetim onog nekog što trepće i ima srca umjesto očiju, dođe mi da se ispovraćam. Još kad uvale tri do pet istih kao odgovor na neku temu. I samo to, naravno. Tko je vidio napisati koju suvislu riječ.

Vjerojatno sam ovoj opširnoj i besmislenoj analizi zaboravila neke stvari koje me beskrajno živciraju, ali završit ću post na ovome, jer meni je već malo lakše :). A ako se pitate zašto sve to trpim i jednostavno ne ugasim svoj profil gore, odgovor vam je u drugom pasusu - pa, moram nešto i prodati. Hoću imati novu boju kose!

Kakva su vaša razmišljanja o ovome, jeste li i vi kupac ili prodavač na Krpicama? Pišite, bit će mi drago da se razvije dobra rasprava u komentarima. 

Do sljedeći puta, ostajte lijepo pozdravljeni :)

46 comments:

 1. I ja prodajem na krpicama i potpuno razumijem tvoju frustraciju. Meni je najgora ta nepismenost. Kao da se tamo okupljaju najgluplje žene na svijetu. I živcira me kada stavi mac tag na nešto što nije mac. To mi izaziva glavobolje.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja tako tražim Illamasqua stvari, pa nađem svega osim onoga što tražim. :D Drago mi je da nas ima još :)

   Delete
  2. Da isuse Illamasqua i Mac i Chanel i Dior i sve nešto malo skuplje a da je neki brand ukucaš i ispadne ti Essence haha.
   Ima, ima :D.
   Meni se plače kada tamo odem ali ipak trebam prodati/zamijeniti neke stvari XD. Bar se nekako svega toga riješiti.

   Ali vrh mi je kada kažeš da tražiš nešto pa ti se ekipa javlja s nekim potpuno drugim... Kažem da tražim svijetli puder a ove mi se javljaju za sve nešto crno, narančasto, žuto i smeđe. WTF dude. Ako sam blijeda želim ostati blijeda a ne izgledati ko snooki.

   Delete
  3. Meni se jave za zamjenu, ja pogledam reda radi a tamo sve XS i S i šareno. Napišem da nema ništa za mene, pa kako ništa? Pa nosim M i crno, kaj mi treba baby plava majica na bretelice veličine za barbiku? Ajd sva sreća pa su takve rijetke, obično ove koje traže crno i sivo tako nešto i posjeduju :)
   A to za Snooki i kompaniju (je l' to ona Jersey nešto), valjda žene misle da se tako treba izgledati pošto 70% populacije tako izgleda. Ajd, bar na kozmetičkim blogovima su cure normalne uglavnom, s pristojnom šminkom i tonom pudera :)

   Delete
  4. Meni se jedna žena tako javila za zamjenu za moje iron fistice, a htjela mi je dati neke kurveraj štikle iznad koljena koje su bile užas i imale 2x manju vrijednost od ovih mojih.
   Je to je ona iz jeraey nešto haha.
   Slažem se :D

   Delete
 2. Na Krpicama sam pola godine. Nešto sam kupila, nešto prodala, nešto mijenjala. It`s ok :D

  Što se tiče ostalih korisnica.. pokušavam se ne obazirati na količinu tema i gluposti koje pišu na forumu. U zadnje vrijeme sve manje odgovaram na nečija pitanja na forumu jer koliko god razuman i koristan tvoj odgovor bio, druge "znaju" bolje. Pa kokodačite onda.

  I volim onaj fenomen kad se prodaje sve što ima nabijenu cijenu, a ostalo se smatra smećem. Jer zašto bi second hand roba bila jeftinija? Bolje kupiti nešto što cijenom konkurira novome u H&M-u, npr. Svako ima pravo staviti cijenu koju želi, smetaju me samo te predrasude.
  Ili kad mi se javi za zamjenu, izgnjavi me mjerenjem i dodatnim fotkanjem, i ja nađem što želim, a ona odustane jer ipak to nije to. Hvala i tebi na mom utrošenom trudu i vremenu.

  Ugl.. Krpice nisu stranica na kojoj se može zaraditi kako neke misle. Krpice su tu da se osvježi ormar, da se iz njega makne ono što nam samo smeta, a i da vježbamo živce :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ideeeeš, koliki komentar :O

   Delete
  2. Haha, bome je ogroman :) Da, slažem se, baš je za treniranje živaca. Živjele Krpice! :D

   Delete
 3. odličan rant-post, kao da sam ti ga ja diktirala :D
  na krpice sam jednom stavila roze cipele (tj. zamolila Blanku da mi ih stavi pod svoj profil jer mi se nije dalo otvarati profil) i do dan danas ih nitko nije kupio. oh well. nemam živaca za tu stranicu, a forum.hr je dobro poznata priča, kad se samo sjetim kaj se sve na gastro temi pisalo. jedna od meni najdražih nedavnih "rasprava" je o užasnim ljudima koji u burger baru RougeMarin u Zagrebu hamburgere jedu prstima, umjesto nožem i vilicom. Otišla sam tamo (usput, odlični burgeri i moja preporuka) i u svom hamburgeru uživala-prstima. vidiš, trebala sam to fotkat za blog :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja nisam čula niti vidjela ikada u životu da netko jede hamburger s nožem i vilicom :O. Baš bi to htjela vidjeti. Mislim da bi izgledalo zanimljivo.

   Delete
  2. Jedem ja, ali samo u Milošu (Tamara će znati) zato jer je u lepinji kao i ćevapi i ogroman i kad bi to uzela u ruke bih se sva zamastila i sve bi poispadalo :) A u burger baru bih sigurno jela rukama, pa nek se ljudi čude :) Eh Tamara, kad nemaš bijele starke za prodati, teško je bilo koje druge cipele :) Jučer sam stavila fejk oglas da prodajem starke na sat vremena: 186 pogleda. Toliko o tome, ali to je neka druga tema (možda napišem i hejterski post o "modnim trendovima"). I tenks na preporuci za restač, mogla bih otići vidjeti. Kakve su cijene?

   Delete
  3. ok, kužim ajd za to u lepinji, al ovo je baš klasik hamburger. pored nas je sjedio neki ( užasno dosda i ukočen) par i burgere su jeli vilicom i nožem. došlo mi je da im bacim vilicu u glavu, iskreno :D
   http://rougemarin.hr/ ovo ti je stranica, ima i na facebooku mog bloga fotka burgera, odlični su, i poštene veličine, nisu oni "elegantni mini burgeri" :D cijena im je 32-35 kn, kaj je za burger ove veličine i u zagrebu super :) meso je odlično i vrhunski pripremljeno i imaju svakakve obične i neobične kombinacije. sad stajem sa skretanjem s teme :)

   Delete
  4. Uf, divno izgleda, ić će se na večeru :)

   Delete
 4. jedini problem koji sam ja imala na krpicama (i jos se nije rijesio) sto sa chroma ne mogu na stranicu, ali preko drugih browsera bez problema ?! Jedno vrijeme sam zivjela u uvjerenju da sam blokirana, no kako se mogu ulogirati na svoj profil sa drugih browsera, nisam uspijela razotkriti misterij. Od trazenja suvislih odgovora na njihovom forumu sam odustala nakon citanja jedne teme na kojoj korisnice dozivljavaju zivcane slomove, i svaki odgovor je nesuvisli offtopic svega i svemu :D

  Sto se tice prodaje i kupnje, potpisujem skoro sve sto si rekla, no losih iskustava nisam imala, da kucnem o drvo, samo sam sa normalnim curama imala posla :)


  REZZZZ !!! ~ <3 pozzzz!!! `^_^' :D trgala sam se na ove dijelove teksta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Najbolji su mi savjeti oko kontracepcije i kako skinuti kile kad preporučuju čajeve, dijete "dva lista salate i jedna naranča". Jednom sam im napisala da ništa bez teretane i pravilne prehrane, pa su me izignorirale. I općenito mi je taj koncept super - traženje pomoći na takvom forumu. Samo čekam da pitaju za lektorske usluge.

   Delete
 5. stara respect zbog ovog posta, mislim da sve što si rekla stoji i ne bi ti u ničemu išla prigovoriti jer se upotpunosti slažem s tobom. međutim, mene je u startu odbila njihova stranica, odnosno preglednost i nije mi se dalo s time navlačiti. ok, nađem par cura koje prodaju nešto sasvim ok za što bih dala možda pare, ali onda zastanem i shvatim da bi mi se možda nešto isplatilo više kupiti novo nego plaćati polovni proizvod plus poštarinu za istu cijenu. i da, užasno se naživciram kad vidim bahate izjave da netko nije za zamjenu ili da ne odgovara za stopedeset stavki koje nosi ovakav način prodaje/kupnje i onda mi se uopće s takvom osobom ne posluje.takav stav mi je odbojan jer ja da idem nešto prodati potrudila bi se da sam s kupcem stalno u kontaktu i da se pobrinem da do njega sve sretno dođe. ljubim :*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pa no, sve je vrlo zdravorazumski, ali tamo očito žive ljudi koji nisu iz mog mikrosvijeta :) :*

   Delete
 6. Nisam imala puno iskustva s krpicama, kao niti s drugim stranicama za prodaju i to baš zbog stvari koje si i sama navela. Ne volim ta "navlačenja", potencijalni kupac se javi, želi dodatne slike, dimenzije, želi slike na meni da vidi kako odjeća stoji i ok, sve napravim, pošaljem i ne dobijem ni odgovor. Razumijem da netko može odustati, ali zar je takav problem to napisati. I onda ja prodam nekom drugom nakon 10 dana, prvotni zainteresiranik se javi i kaže "ipak odustajem", ja kažem "ok, hvala, već je prodano" i onda dobijem "jezikovu juhu", a ponekad i negativnu ocjenu jer se "ne držim dogovora" :D Odbijaju me i zlobni komentari tipa "nećeš to nikad prodati po toj cijeni, ne vrijedi ti to te novce", "roba ti je smeće" i slično. Ne razumijem potrebu za time. Ali, kao što si i sama rekla, uvijek postoji nešto što želim i zbog čega prodajem stvari pa eto, to je valjda cijena tog internetskog "poslovanja" :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meni je cijena i visok tlak, nadam se da nije od krpica i da je privremeno :)

   Delete
 7. "Sumljam", "plaćem", "sijećam", "dijevojačka većer", "zamijena". Ne mogu. Jedino na što sad mogu misliti je cigareta kako bi si smirila živce.
  Krpice su još ok, no kad dobiješ poslovni mail u kojem piše plačanje ili čak i račun na kojem piše isto.. E to je već gadno.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uf, ja se javila na oglas za neki posao. Kakav sam mail dobila, strašno nešto. Vrag mi nije dao mira i vratila sam liku takav mail gdje sam ga na fin način ispljuvala totalno, nadam se da ga je bilo bar malo sram. Pazi ti, javi se on: u subjectu "ej", u poruci: "jel se možemo čut prek skipea?" Sve mi je bilo jasno :D

   Delete
 8. Potpisujem sve navedeno, no dodala bih još jednu stvar: nevjerojatno me odbija kad mi netko laže po kojoj je cijeni kupio neki artikl. Da se razumijemo, mene to vrlo često niti nije briga, mene jedino zanima koju ću ja sad cijenu platiti.

  Primjerice: dopisujem se s curom u vezi Zara TRF cipela, i uopće je nisam pitala koliko ih je platila, mene samo zanima da su zaista nove, niti jednom nošene, neoštećene itd. I onda ona napiše sama od sebe da su plaćene 600kn, a ja znam da su 300kn jer sam ih i vidjela i isprobala.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Slažem se. Mislim, čemu lagati o takvim stvarima. Ionako stvari pada vrijednost čim je second hand. Ja nemam pojma koliko su koštale moje stvari koje prodajem, stavljam neku realnu cijenu, koliko bih ja izdvojila za to. Ono, pamučna majica, 20 kn i tak. Prodala sam jednoj curi za 50 kn Fred Perry šuškavac. S obzirom da znamo kakve su tamo cijene, mogla sam tražiti i 200, ali čemu :)

   Delete
 9. Odlično napisan post, slažem se sa većinom napisanog.
  Osobno godinama prodajem, ali puno više i kupujem preko interneta i to preko aukcija, njuškala, FB-a i uvijek imam praksu da odmah uplatim nešto što mi se sviđa. Na portalu mojekrpice mi se prvi puta dogodilo da me netko prevari. Naime, uplatila sam novac prije mjesec dana za ljetnu trudničku haljinu i ništa, zadnju poruku koju sam primila je prošli petak da bude poslala paket u ponedjeljak i ništa. I ako ikad stigne haljina stići će prekasno.
  Nekako sam o tom portalu stekla dojam da je puno više korisnika kojima je svejedno za ocjene i da dosta neozbiljno shvaćaju kupoprodaju. Ne znam, ali moj dojam je takav i mislim da ću u buduće izbjegavati kupovinu preko njih. A što se tiče funkcionalnosti stranice, e sad tu bi se moglo puno razglabati, ono što im ide u prilog je da su besplatni, a imaju sustav ocjenjivanja, dok se na aukcijama sve dodatno plaća.
  PS. drago mi je da sam naišla na tvoj blog, pratim te od sad ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bila sam neko vrijeme i na aukcijama, ali sam brzo odustala, tada nije ni bila popularna stranica pa jedva da sam nešto i prodala. Preko Njuškala isto slabo nekako ide odjeća i asesorajz, ali eto, visim na Krpicama i dobro da me nitko nije još prevario, valjda imam sreće. A imala sam neki dan i jedno nevjerojatno iskustvo tamo, o tome u sljedećem "new in" postu. Pozitivno je, naravno :)
   Hvala ti na praćenju, pratim i ja tebe iako nije striktno moj đir, volim vidjeti što ima novog u pin-up, vintage svijetu ;)

   Delete
 10. Mene zanima tko stoji iza tih krpica, jer očito svi ovdje kršite zakon prodavajući robu bez da imate otvorenu firmu ili obrt..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nitko ne krši zakon pošto je riječ o vlastitoj rabljenoj odjeći za koju je porez već plaćen.

   Delete
  2. ima tamo i stvari s ebay-a ..

   Delete
  3. Pa ako se netko baš time bavi (da preprodaje robu s ebayja), to nije moj problem a i sumnjam da ekstremno oštećuju hrvatsko gospodarstvo.

   Delete
 11. svaka čast draga...potpisujem sve što si navela,posebno ovo o forumu i nepismenosti.

  ReplyDelete
 12. ovo kao da sam ja napisala. Dodala bih još samo slučaj onih tuka kojima na profilu stoji "NISAM ZA ZAMJENE, NEMOJTE ME NI PITATI, NA TAKVE UPITE NE ODGOVARAM!!!!". Od kojih dobivam upite za zamjenu. Sorry dragička, vidiš, s takvima kao što si ti - nisam ni ja.

  ReplyDelete
 13. Nije mi jasno, ni uz najbolju volju, sto ima nepristojno i odbojno u natpisu:"nisam za zamjene".
  A svatko tko provede neki period na Krpicama zna da upadaju u inbox sa retajskim pitanjem"ajmo se mijenjati" neovisno o napisanom.
  Tako da apsolutno razumijem ove sto viču sa svojih profila:"Na upite o zamjeni ni ne odgovaram"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nije mi ništa nepristojno u tome "nisam za zamjenu", ali ove vrišteće natpise (iako ih donekle razumijem i ja) nikako ne mogu probaviti. Ružno mi je jednostavno :)

   Delete
 14. Da... Ja nikako da skuzim njihov način ocjenjivanja, tj.prva stranica, top prodavači- proizvodi tako nekako... I jos nesto, ja razumijem da svak moze stavit sto god hoce, ali brate čarape, grudnjake , gacice??!! A sto se tice zamjena, ok mi je kad mi netko pošalje por. Zamjena?! Pogledam profil, razmotrim ..Da.. Ne.. Ne bitno, ali danas sam imala slučaj- ja zelim www.crvenahslj.... Bok , mozete mi poslati, og,ob, os . Kad sam sve izmjerila, rekla je da joj paše i nakon toga, niste za zamjenu. Steta. Radilo se o novoj haljini gdje u opisu stoji da nisam za zamjenu , jer zelim istu haljinu , naručila sam si slučajno veci br.i u linku stoji adresa za haljinu po istoj cijeni.... Laku noc :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nikad nećemo znati :) Sad sam malo imala pauzu od Krpica, nikako se ulogirati već danima pa sam pustila... Možda danas uspijem nekako. :)

   Delete
 15. Ja sam potpuno nova na krpicama,ali vidim u kojem smjeru ide... Post je odličan ! Svaka čast ! Zanima me jel Vam rade danas krpice? Dogovorila sa jednom curom i sad ne mogu do nje , a ne želim da ona misli da sam ju zeznula .

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja sam bila u nekim dogovorima i ne mogu se već dva-tri tjedna ulogirati :/ Ne znam kaj je :/ Sva sreća pa mi nije nikakva lova sjela ni ništa da ne bi ispalo da nekoga varam.

   Delete
 16. Moje je mišljenje da bi "krpice" stvarno trebale biti krpice,a ispada da je tamo više švercera nego kod nas na pazaru.To naši ljudi jednostavno ne kuže i koriste svaku priliku za zaradu u mutnom.Ja sam na krpicama stavila svoju robu,koju sam nosila malo ili uopće nisam i robu koju mi klinac preraste.Dakle niti kupujem preko e-baya,ni njuškala ni sl.pa onda nabijem petsto osamdeset slika na krpice.Zašto moderatori to ne riješe?Imala sam problem sa stavljanjem slika,pa sam to rješila kad sam odgibala na Modzillu.A šta se tiče nekih profila,to je spika za sebe.Kaže jedna,nemojte žicat za 10 kn.Pa trgovina i jest cjenkanje,pa kome prođe,meni to osobno ne smeta,šta kažete bit je robu prodati i rješit se viška u ormaru.
  U svakom slučaju ja sam imala pozitivna iskustva,kupila uredno,prodala uredno.
  Ima ljudi šta profil ne čitaju,niti opis slike,neki su Bože prosti i neuki,neki nepismeni,a šta sad,nismo tu da ih učimo pravopisu.
  Eto,toliko od mene,sretno svima!

  ReplyDelete
 17. Također sam na krpicama, ajmo reći neko dulje vrijeme ;) Mislim da je problem sa krpicama što administratorica uopće ne radi svoj posao, prevarantica ko u priči, preprodaje se roba sa e-baya, raznoraznih pijaca i sl.
  Forum je tema za sebe jer 99.99% cura ne shvaća pojam foruma niti se zna služiti njima, evo npr. otkako je Tisak poskupio cijene slanja paketa otvoreno je u par dana masa tema o tome, i sve jedna iza druge :/ Pa zaboga prvo vidiš jeli tema koju želiš otvoriti već postoji ili ja griješim?
  Onda cijene koje su definitivno too much za second hand robu, tipa Zara majica nosila sam je dok nije umrla na meni -povoljno 150kn !!! Ili original Roberto štikle 320kn ?1?
  Ko da smo sve m vesla sisale :-D

  ReplyDelete
 18. Pozdrav:-)
  Prvo hocu reci,da sam strankinja,pa molim vas,da se ne ljutite na mene zbog greska.
  Ja sam godinu dana na krpicama i moram reci,da sam presretna ovdje. Imala sam oko 150 suradnjj i mislim,da imam malo srece,samo jednu prevaru sam imala.
  Na pocetku mene cure takoder malo nervirale,kad su htjeli dodatne slike ili dimensij,uzali podatke za uplatu i nikad vise se ne javili...ili kad cura napravi temu,da ju nervira,kad posle upit za zamjenu i nitko njoj ne odgovara,pa ja njoj posaljem upit dva puta i nema odgovora. Ili jucer cura hoce kupiti stvar po 8 kn i pita se me,da li je postarina ukljucena? Ma daj..i danas me malo nervira...pita se kako saljem,pa reknem postarinu racunam 6 kn obicno,10 kn preporuceno, 15,- kn Tisak. Ona je iznenadena,da tisak poskupio onda se mene pita preko cega je onda 6 ili 10 kn. Ok,sam lijepo rekla,da postom...ona mi rekne ok,ali kolko imam uplatiti...sta bi ste rekli tome?
  Ali moram reci,da volim krpice,imam prelijepih stvari,koje sam dobila uglavnom za zamjene,koje se kod nas- u Ceskoj ne radi,bas sam sretna,da sam u Hrvatskoj:-) :-)
  Pozdravi svima i uzivajte na krpicama:-)

  ReplyDelete
 19. Imate pravo cure,ima svega i svačega,ima svakakvih prodavačica,svakakvih kupaca,svakakvih glupih gramatički neispravno napisanih oglasa tipa "smeče cipele od zmiske kože",alii......priznale mi ili ne jako se dobro zabavljamo i lupamo u tražilicu željeni predmet u nadi da ćemo iskopati blago u smislu super brendiranog predmeta za 100 kuna,po mogućnosti par puta obučenog ili obuvenog. Zato ženice nemojte njurgati nego tražite svoje blago,vjerujem da ćete ga kad tad iskopati u moru svega i svačega.
  Mama-krpičarka

  ReplyDelete
 20. Krpice su meni full cool, haha. Na njima sam pa više od godinu dana. U početku je prodaja išla k'o po špagi, a sada, ma ništa. Dajem majice za 10kn, nitko neće. A kao kuka se da se nema novaca, tek upišem Chanel u tražilicu, ono sve torbe gdje ni jedna nije ispod 250kn, prodano. Znam da su im cijene bile toliko jer svaki dan jedno te iste pojmove potražujem, ne bi li na što naletila da budem prva i da kupim ;). Najviše me živciraju kopije, na krpicama postoje kopije i vrhunske kopije?! Ok, ne kontam ni dalje. Cure koje prodaju vrhunske kopije stavljaju cijene kao da se kupuju originali, pa čak i skuplje. Ima ih par, i povraća mi se. Ali to opet ne bi bivalo ništa čudno da one te skupe stvari ne prodaju. A ja svoje od 10 i 20kn ne uspijevam prodati.. Hellou?? I to prodajem kratke majice koje nikada nisu nošene jer ih imam previše i neke jednostavno ne dolaze na red. Imaju i korisnice tamo pravo, neki dan je bila tema. Kaže par njih, cure, ja sve što sam do sada prodala bilo je od 100 do 370 kn, ništa ispod 100 nisam prodala. Što će reći, da ću ja cijenu svojih majica sa 10 i 20 staviti na 100kn, pa će se valjda prodati..

  ReplyDelete
 21. Zdravo,

  Ovdje smo još jednom kupiti bubreg za naše pacijente i oni su se složili platiti dobru svotu novca svima koji žele donirati bubreg kako bi ih spasili, pa ako ste zainteresirani da budete donator ili želite spasiti život, molimo Vas da nam pišete na e-mail ispod.

  Ovo je prilika za vas da budete bogati u redu, jamčimo vam i jamčimo vam 100% sigurne transakcije s nama, sve će se izvršiti prema zakonu koji donosi donatore bubrega.
  Zato više nemojte gubiti vrijeme, molimo Vas da nas napišete na irruaspecialisthospital20@gmail.com

  Irrua specijalistička bolnica.

  ReplyDelete
 22. Ja sam predstavnik Iowa Lutheran Hospital, smješten u gradu Iowa, SAD, bolnicu mi je dao priliku oglašavati na internetu kako radimo i da smo se ponovno počeli godinama kupovati i prodavati ljudske organe, npr. bubrega, Ako ste tamo zainteresirani za ovu ponudu, molimo ne oklijevajte nas kontaktirati na dolje navedenoj e-mail: Mi donosimo kompenzaciju naših donatora s dobrim novcem i Mi smo specijalist u organima Kirurgija i kao donator nema rizika to.
  A ovo je naša e-pošta:
  iowalutheranhospital@gmail.com
  Također nas možete nazvati ili nas kontaktirati na whatsapp +1 929 281 1248

  ReplyDelete
 23. Dobro jutro svatko,
  Prodajte bubreg Spasite život i zaradite novac, dr. Mercylara, stručnjak za kupnju bubrega. Želite li prodati bubreg kako biste spasili život? Tražite li priliku prodati bubreg po povoljnoj cijeni tako da možete isplatiti dug? To je prilika da prodajete bubreg za 800.000 eura i više. Svi zainteresirani donatori trebaju se obratiti našem timu. Više informacija možete dobiti putem e-maila: mercylarahospital@gmail.com Ne brinite se da nas kontaktirate jer ćemo svakako osigurati da radimo s vama, a mi ćemo također osigurati da volite poslovati s nama

  E-adresa: mercylarahospital@gmail.com

  broj whatsapp-a; +2348053930975

  pozdravi

  ReplyDelete