September 17, 2013

Introvert Cosmetics Lady of Chalderun oil blend i par redaka o trenutnoj njezi kose.

Kao što ste mogli podrobnije pročitati u postu Story of fractured skull, ljetos sam imala zanimljivu "trampu" s dragom Babushkom. Krajem osmog mjeseca poštar mi je donio slatku malu bočicu s oil blendom pod nazivom Lady Of Chalderun, inače proizvod Babushkine linije prirodne kozmetike pod nazivom Introvert Cosmetics. Kako mi se za kosu odlično pokazalo Bonacure ulje, ulje za kosu, odnosno mješavina ulja, bio je logičan izbor iz Introvertovog asortimana.


Oil blend dolazi u tamnoj bočici u količini od 50 ml, a sastoji se od hladno prešanih ulja kokosa i argana, te dodatkom suncokretovog ulja u kojem je otopljen shea maslac. Obogaćen je mirisom zelenog čaja i ruže. A već ste mogli primijetiti, ukoliko me pozorno čitate, da meni nema divnijeg mirisa. Može se koristiti nakon pranja (nanositi na mokre vrhove) ili kao pakung (prije pranja). Ja ga koristim na ovaj prvi način, dakle, nakon pranja kose kapljicu ulja razmažem među dlanovima i prstima te prijeđem po drugoj polovici kose - ovoj do vrhova, naravno :).


Negdje taman u vrijeme kad mi je stigao ovaj oil blend, nenadano sam promijenila šampon. Standardnu Subrinu Recept za jačanje kose zamijenila sam Wella Pro Series šamponom za volumen. Razlog je banalan - naime, Subrina je poskupila 50%, a ovaj mi se učinio kao dobar omjer cijene i količine (500 ml, oko 24 kn). Sastav mu i nije bajan (kemija, kemija, sulfati i kompanija) ali moram priznati, dobro opere kosu ostavljajući onako škripav osjećaj nakon drugog šamponiranja i to mi se najviše sviđa kod njega. Regenerator odavno ne koristim, dakle, rutina se svela na dvostruko šamponiranje i, nakon pranja, njegu ovim oil blendom. I moram priznati, kosa mi nikad nije izgledala bolje. Možda je razlog tome i to što kosu trenutno ne bojam, odnosno, nisam ju bojala već par mjeseci i drastično sam ju skratila. Ali svejedno se često peglam (jer mi je kosa ni kovrčava ni ravna, teško je to opisati) i feniram, a po dosadašnjem iskustvu, to dvoje više šteti kosi nego bilo koje bojanje (naravno, ekstremno blajhanje je isključeno, mislim na manje agresivnije boje).


Pošto planiram promijeniti boju kose (vraćam se u svoju ljubljenu modru), vjerojatno ću promijeniti i rutinu, odnosno, morat ću u njegu dodati tu i tamo neku hranjivu masku, ali ovaj oil blend ostaje prijatelj mojoj kosi i dalje. Što se njega tiče, jedino imam zamjerke na svoje nestručno "rukovanje" njime - ponekad ga malo previše izlijem i loše rasporedim po kosi, pa se brzo zamasti, ali gledam na to kao "neka se kosa hrani, ni ne zna što ju čeka" :) I rado bih da miriše isključivo na ruže. Za sljedeću kupovinu pitat ću Babushku može li mi smiksati takav, a to će biti vrlo skoro, pošto ga je i mama počela intenzivno koristiti i jako joj se sviđa.

Katalog Introvert Cosmeticsa možete pogledati na Facebooku, a naručiti preko inboxa na istom ili na e-mail: introvertcosmetics[at]gmail.com.

Do čitanja, lijep pozdrav uz današnji glazbeni broj :)


4 comments:

  1. Zvuči jako dobro! :D Inače kosu samo nasaftam kokosovim uljem jer su mi se mješavine pokaze premasne i samo mi otežaju kosu :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bome, treba paziti :) Al' dobro, najgore je kaj se može desiti ak pretjeram je da opet moram prati kosu, a kak je sad kratka nije mi ni to problem. Nek se hrani :)

      Delete
  2. Odlično zvuči :)

    Moja kosa je u pravoj komi u zadnje vrijeme, kupila sam već i kokosovo ulje, samo nikako da se natjeram napraviti pakung :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam se jučer natjerala :) Blajhala sam se, odnosno, radila blajh kupku pa sam nasaftala se poslije kokosom i ovim uljem i prespavala. Šteta je minimalna, bar zasad :)

      Delete