September 9, 2013

Few new things #3.

Polako, ali sigurno, stigoh ja i do trećeg ovakvog posta. Razlog tome je brdo sniženih stvari koje izlaze iz asortimana, a u postu vam donosim stvarčice kojima sam (planirano i neplanirano) obogatila svoj kozmetički kutak od zadnjeg "new in" posta.


Catrice Skin Finish kompaktni puder u nijansi 02 Nude Beige - pristojan drogerijski proizvod za matiranje lica. Nakon potrošenog Essenceovog, moram priznati da mi se kod ovog najviše svidjela ambalaža. Meni svoj posao čisto solidno odrađuje. Cijena je oko 35 kuna u Kozmo i dm drogerijama.

Essence Studio Nails ljepilo za umjetne nokte - na rasprodaji za 9,90 kn ugrabila sam ovo ljepilo, ne za lijepljenje umjetnih noktiju, nego za popravak napuklih prirodnih. Ljepilo k'o ljepilo, usporedila bih ga sa svojim omiljenim superljepilom, ali ovo ipak ima četkicu tako da nokat lakše zalijepi. Nadam se da će se vratiti u asortiman u novoj ambalaži, zgodna je stvarčica za imati pri ruci u nezgodnim situacijama.

Essence Studio Nails 3u1 remover - uzela sam ga jer je bio na rasprodaji, lak (a i ljepilo) dobro skida, doduše, ja ne zamjećujem baš razlike među acetonima i svaki mi je dobar. Prvenstveno gledam da za manju cijenu dobijem čim više proizvoda (u ovom slučaju).

Essence Gel Look topcoat XXXL shine - kupih zbog gradient nails manikure. Nokti su sjajni, produljuje trajnost laka i relativno se brzo suši. Cijena je oko 15 kn u Kozmo i dm drogerijama.


Essence Studio Nails top sealer - bila sam poprilično skeptična prema ovakvim proizvodima koji obećavaju brzo sušenje laka na noktima, no ovaj me razuvjerio i iskreno se nadam da će ga vratiti u asortiman jer ću ubrzo zaboraviti bez njega lakirati nokte, a nažalost nisam kupila više primjeraka. Također 9,90 kn na akciji u gorenavedenim drogerijama.

Eveline Celebrities crni tuš - hvaljeni tuš našao je put i do moje kozmetičke torbice. Relativno je dobro pigmentiran (potrebno ga je dobro promućkati prije uporabe) i tanki kistić je zbilja odličan za izvlačenje vrlo tankih i preciznih linija. Cijena je oko 25 kn u Kozmo drogerijama.

Essence Colour & Go lak za nokte u nijansi 104 Sweet as Candy - dosad mi se pokazao kao najljepši lak za "my nails, but better" tip manikure. Ne ostavlja crte prilikom lakiranja, izgleda poprilično "gelasto" kad se osuši i cjelokupan dojam je vrlo uredan i prirodan. S dva sloja i topcoat mi traje i tjedan dana (a ja zbilja svašta radim s rukama). Definitivna preporuka s moje strane. Cijena je oko 14 kn.

Essence I <3 Runway highlighter pen - iskreno, kupila sam ga jer je bio 9,90 kn u Kozmu, a ja sam ušla u isti tužna jer mi se dućan s bojama za kosu zatvorio praktički pred nosom. Zasad sam ga isprobala kao highlight ispod obrva i pokazao se dobrim, a kako je tekući, upustit ću se i u blendanje na obrazima. Iz iste kupovine iz tuge došao je u kolekciju i 

Essence Bronzing compact powder u nijansi 02 Love To Be Matt - jer dosad nikad nisam posjedovala bronzer, a za 9,90 kn bih ga makar mogla isprobati.


Essence Nail Colour 3 u nijansi 06 Ticket To The Show - došla u dm po osnovne stvari i snimila ovo čudo na blagajni (opet je 9,90 kn u igri), a stari crni lak se sasušio... Solidan proizvod, crni dio mi je fantastičan, zlatni malo manje (nije baš pigmentiran), gradient mi je s njih dvoje ispao odlično, ali moram priznati da nisam radila ovu unique nijansu. Ima vremena.


Catrice Revoltaire LE ruževi za usne u nijansama CO3 Bloody Red i CO2 Nude Alarm - pretpostavljate, akcija 9,90 kn na blagajni u Kozmu na Viru. Netaknuti. Mat. Okušat ću treću sreću s nude ružem (nikako s njima na zelenu granu), a crveni... pa, uvijek ga je dobro imati. :)

Royal Green kokosovo ulje -  u zadnje vrijeme intenzivno proučavam prirodnu kozmetiku pa sam uzela u bio&bio ovu višenamjensku stvarčicu. Nisam najsigurnija da li je hladno prešano/djevičansko/štovećtreba biti (piše samo da je 100% organsko, ukoliko netko ima više informacija molila bih da podijeli u komentarima sa svekolikim pučanstvom :)) ali za prvo miksanje prirodnog dezodoransa će poslužiti. Zasad ga isprobavam "po doma" u čistom obliku i funkcionira. Cijena je oko 35 kn za 250 ml u bio&bio dućanima.

L'oreal Studio Secrets Smothing Resurfacing primer - šećer uvijek dolazi na kraju, zar ne? :) Dobila sam ga na poklon i oduševila se! Teksture je pire krumpira (pročitah to na makeupalley i skoro sam se udavila kavom), ali je vrlo mala količina potrebna za dobivanje baršunastog finiša na koži i bome svaki puder preko ovoga izgleda savršeno. Zasad sam ga koristila  na T-zoni i prošao je test s visokim ocjenama, a jedina mu je mana pakiranje (teglica, bilo bi bolje da je u tubici) i to što nije nabavljiv kod nas. Na feelunique se može naći po ogromnih 12,50 funti, tako da preporučujem eBay (tamo se za cca 25 dolara mogu kupiti dva, isplativije je nego jedan).

Toliko od mene s ljetnim kupovinama, sljedeći put se javljam s rezultatima rođendanskog čašćenja :) Uživajte!


6 comments:

  1. Dobar shopping si obavila.. :) Imam ovaj Catrice puder. Moja koža je dosta masna, i mogu reći da mi dosta dugo matira kožu, zadovoljna sam.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A tak i ja :) I nije brašnast, a zaboravih napisati da mi je ovaj Essenceov malo nekako smrdio (mislim da nije bio pokvaren ili nešto, nego jednostavno ima takav miris) pa mi je ovaj puno bolji sada.

      Delete
  2. Tekstura pire krumpira ahahahah :D
    Fino si se obnovila i ja sam svašta nešto kupovala, nešto dobila pa uskoro ide new in post. :D Inače, u Bio&Bio djevičansko kokosovo ulje ti je oko 70 kuna ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jedva čekam škicnuti ;) Eh da, vidjeh i to na polici ali mi bilo preveliko pakiranje. Bude poslužilo ovo već za nešto. Tenks na informaciji :)

      Delete
  3. Sviđa mi se jako šoping!

    Posebno catrice puder, odličan je !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je, fakat je dobar za tu lovu. Sad imam zalihe za narednih godinu dana :)

      Delete