March 5, 2013

Ogrlica "Octopus".


Dulje vrijeme mi je bila na pameti izrada nakita na temu hobotnice. Prvo sam mislila napraviti narukvicu, no kako ih relativno rijetko nosim odluka je pala na ogrlicu.
Sve što je potrebno je komadić fima, jedna kemijska, nešto žice, kliješta, kožna ili gumena vrpca i kopčica.

Od fima sam prvo napravila osam krakova te sam s vrhom kemijske (ugašene) napravila pipke. Nije baš realistično u potpunosti, naravno, no za manji komad nakita je zadovoljavajuće. Prije pečenja sam u gornje krajeve krakova stavila male komadiće žice, koje sam kasnije zavinula kliještima da se krakovi mogu spojiti.


Nakon pečenja (pola sata na 100 °C), obojala sam ih u antracit akrilnu boju pomoću spužvice, tako da "pipci" ostanu sivkasti (to je bila originalna boja fima, naime - koristim isključivo bijeli odnosno svijetlosivi fimo, ili das-masu, jer otac ima svoje hobije koji uključuju sav spektar akrilnih i boja za staklo koje mu kradem). Kad je sušenje završilo, spojila sam krakove pomoću malih "jump ringova" (zbilja ne znam kako bi se ovaj dio nakita zvao na hrvatskom jeziku) i sve to povezala komadom gumene trake (neka traka za vrtlarstvo, odličan proizvod za nakit) i instalirala kopčice da se može nositi oko vrata. 

Ovako izgleda kad se nosi:


Osobno mi najbolje izgleda na jednobojne svijetlije majice (OK, lažem, ne posjedujem svijetle majice)  ili na malo veći izrez. Dakle, na majice s malo većim izrezom, crne naravno. 

Do čitanja!

5 comments:

  1. Naaaaajs! Da staviš šljokice i ja bih ju nosila :D Šljo ki ce, šljo ki ce :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh kad šljokice stavim na nešto što je za moju upotrebu, znat ćeš da sam skroz odlepila :)

      Delete
    2. Sad ih koristim jedino u laku za nokte, a može i u šminki proć :)

      Delete