March 4, 2013

Skulls part #1.

Prošle godine dopisujući se s frendicom pala mi je na pamet ideja o ogrlici koja će izgledati kao kozja lubanja. Lubanje su već dulje vrijeme totalno u trendu koliko mogu primijetiti po asortimanu u dućanima, ali naravno, to je već dovoljno izlizano pa je trebalo domisliti neke druge lubanje umjesto standardnih. Sjećam se da mi je ona poslala sliku koju je iskopala na Tumblru (nažalost, ne mogu je sada naći) ogrlice s tri masivne mačje lubanje povezane hrpom lanaca, apsolutno nešto ultramorbidno i genijalno, ali kako je to bilo prekomplicirano za prvi izlet u kiparstvo rekoh joj da ću pokušati s manjim kozjim lubanjama (u prirodnoj veličini mislim da bi ipak bila premasivna).
 
Nastale su tri "kozje" lubanje - u navodnicima zato jer zadnji primjerak izgleda više kao bivol ili neka izmišljena životinja.

Napravila sam ih od fimo mase, posebno glavu a posebno rogove - njih sam pomoću komada žice nakon pečenja dodatno učvrstila i zalijepila da ne bi otpali prilikom nošenja.

Na prve tri sličice se vidi kako su prve dvije izgledale prije bojanja, zadnja sličica prikazuje prvu obojanu lubanjicu:


Bojala sam ih pomoću spužvice umočene u akrilnu boju - tako se najlakše dobije "prljav" izgled i boja uđe samo u pukotine ukoliko vučete spužvicu po figurici. Ako tapkate boja koja se primi izgleda kao da ste ju posprejali. 

Prva (i najljepša) lubanjica otišla je u ruke gorespomenutoj frendici kao poklon za rođendan. Inzistirala je samo na njoj, pa je sama dodala neku kožnu vrpcu da ju može nositi oko vrata. Prema slici s Instagrama mislim da je jako zadovoljna s njom:

Instagram: @duxerica

Ova je moja, na kraju sam kožnu špagicu privezala za rogove jer sam skušli da ju je tako lakše nositi, pa mi prethodno probušena rupica sa stražnje strane je postala beskorisna.


I treća, tzv. bivol (ili nešto slično) je otišla još jednoj prijateljici kao poklon za rođendan. Njoj sam isto špagicu privezala za rogove, ovaj puta jednostruko koristeći žicu kako bi se učvrstilo.

Sljedeći projekt koji moram realizirati je ogromna ogrlica s mačjim lubanjama u prirodnoj veličini. Bit će još monstruoznija od ovih (samim time što je veća), ali jedva čekam da nabavim sav materijal i bacim se u izradu.
 Hello Kitty je dosadila, zar ne?

Do čitanja uz jedan glazbeni broj (nastavimo trend):

 

4 comments:

  1. Pa ovo je genijalno!!! Samo te lijepo molim, bez škicanja originala prilikom izrade mačjih lubanja :D U prirodnoj veličini? Jedva čekam da to vidim :D

    ReplyDelete
  2. Hahaha, bez brige, samo ću gledat' u skice iz knjiga iz anatomije :) Bit će kao šal, moram se s tim požuriti inače neće po vrućinama biti nosivo :D

    ReplyDelete
  3. uopće se ne sjecam di sam našla tu sliku s mačkama uh!
    dunja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja se sjećam da je bila s Tumblra, išla sam ju tražiti opet i nikako nać. Budem po sjećanju ;)

      Delete