July 11, 2013

Maska za čišćenje lica od aktivnog ugljena.

Davnih dana mi je negdje zapelo za oko kako je aktivni ugljen dobar sastojak za čišćenje pora, a i kako je uglavnom on glavni sastojak gotovo svih flastera i sličnih proizvoda za čišćenje mitesera i ostalih gadosti, odlučih ga isprobati samostalno. Recept da se tablete aktivnog ugljena zdrobe, pomiješaju s vodom, nanesu na lice i nakon nekog vremena isperu nađoh na nekom blogu (sad se više ne mogu sjetiti točno na kojem, bookmarkse sam izgubila pri reinstalaciji kompa).

Postupak je jednostavan - dakle, zdrobe se tablete aktivnog ugljena, pomiješaju s vodom (ja sam ovaj put koristila micelarnu otopinu) te nanesu na suho čisto lice. Za miješanje i nanošenje koristim neki jeftinjak kist (koji bi trebao služiti valjda za nanošenje tekućeg pudera, ali je za tu svrhu više nego grozan).


Pripazite, dakako, i da smjesa bude dovoljno gusta (nemojte pretjerati s vodom ili micelarnom, u mom slučaju), jer bi vam u protivnom moglo biti prerijetko te kapati s lica.
Nanesite na cijelo lice ili na kritične dijelove (bradu, nos, čelo). Ja sam ovaj put razmazala po cijelom licu pa izgledam kao blesavi lopov.


Nakon nekog vremena (15-20 minuta, sami procijenite), umijte lice i obavite standardnu rutinu njege. Po mogućnosti se umivajte pod tušem jer ako to radite u umivaoniku, a šlampavi ste kao ja, moglo bi biti crnila posvuda. Ne ostaju fleke, ali nije ni lijep prizor. 

Kako je bila večer, teško mi je bilo uslikati rezultate prije ili poslije, ali razliku ćete sigurno primijetiti, posebno ako imate većih problema s miteserima. Koristim ovu masku barem jednom tjedno i sasvim sam zadovoljna s učinkom jer jako dobro očisti kožu i ne dovodi me u napast kopanja po licu (uspješno se suzdržavam od toga već par mjeseci, yeah!).

Sastojci su jeftini i lako se nalaze u svakom kućanstvu, izrada i primjena je jednostavna, rezultati (meni) su više nego dobri... Nadam se da ćete bar probati. Pišite kako vam se svidjelo, a do čitanja, lijep pozdrav! 


14 comments:

  1. Odličan receptić i sama sam to radila i mogu reći da je učinkovito! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je l' da? Meni je odlično, preporodila sam se. I jeftino, ali jako :)

      Delete
  2. Prava si ninđa!

    I haj živa bila ukini ovu robotsku provjeru komentara. -.-

    ReplyDelete
  3. Ja sam se upravo danas izmasakrirala jer je strašno koliko mitesera imam! Moram zagnjaviti nekoga da mi nabavi te tablete, a dobro dođu i u slučaju proljevčića :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imaš u svakoj ljekarni, ja svoje uzela još na moru prošle godine kad sam se otrovala s vodom. 20ak kn, čini mi se da je bilo 30 tableta, nepotrošivo :)

      Delete
  4. Već neko vrijeme čitam o aktivnom ugljenu i odlučila sam i ja isprobati zbog ovih sitnih grozota na tenu. :/ Nisam imala pojma gdje mogu doći do njega ni u kakvom obliku (znam da mi je prijateljica davala aktivni ugljen mački kada je posumnjala da je susjedi truju... i sada je sve u redu:) Tako da sumiram, genijalan post, baš mi je trebao. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma sve ljekarne to drže, ja kupujem od JGL makar mislim da ima i od drugih proizvođača, to je onak, nešto univerzalno za imati doma, kao krema za ruke :)

      Delete
  5. "Ja sam ovaj put razmazala po cijelom licu pa izgledam kao blesavi lopov." haha :D
    Ugljen je odličan, baš izvuče svu nečistoću van. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A da, u naletu neinspiracije svašta trkeljam :D Možda bi prikladnije bilo suludi terorist ili nešto :D

      Delete
  6. Imam jedno pitanje. Pokusala sam napraviti masku,ali ugljen iz kapsule mi je bio kao u "kristalicima" i nije se topio u vodi...tj voda nije pocrnila. Kada sam stavila na lice mogla sam s njime samo piling napraviti. Sto da radim s tim ugljenom?

    ReplyDelete