December 1, 2013

Par redaka o atipičnoj nedjelji.

Nedjelja. Buđenje oko podneva, kava, cigareta, internet. Ali uz dodatak permanentnog markera, koji sam strpala s osobnom iskaznicom u džep i uputila se u zgradu preko puta na biralište kako bih ispunila svoju građansku dužnost. 

Konkretno, zaokružih PROTIV. Jer je ovaj put to jedino ispravno. Ovo nije referendum o ulasku u EU da postoje razlozi za "da" i razlozi za "ne". Nema ni onog "nemam ja ništa protiv njih, ali". Nema "ali". Ili si čovjek ili nisi.

Dragog nisam vidjela dugih mjesec dana. Mislili smo nedjeljno popodne provesti ušuškani pod dekicom gledajući neki film, ali ipak sam ga poslala oko pet na bus da stigne na svoje biralište. Zaboravih mu u džep uvaliti marker, ali bude se već snašao.

Obično prilikom izbora/referenduma se više-manje zna kakav će rezultat biti. Ovaj put baš i nisam sigurna. Bilo kako bilo, najgore bih se osjećala kad bih znala da iz vlastite lijenosti ili toga jer me se to konkretno ne tiče nisam dala svoj glas. Jer, znate onu "... kad su došli po mene, nije bilo nikoga da se pobuni." Otrcano, da. Ali vrlo istinito. 

Imate još sat vremena. Birališta su vam obično u blizini mjesta stanovanja. Prošetajte se i dajte svoj glas. Iako mislite da vas se taj referendum ne tiče. Jer, itekako se tiče svih nas. 

I da još jednom ponovim.
Nema "ali...". Nema.

6 comments:

  1. Katastrofa, koja sramota. Da me neki stranac pita bilo bi me sram reći da sam Hrvatica. Fuj. Da je ovakav prijedlog prošao, fuj fuj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tebe tek od danas? Mene odavno pa se ne izjašnjavam nikako :D Bolje da ti ne velim kakvim me krasnim nazivima znaju počastit :D

      Delete