June 13, 2013

Silver Queen's claws.

Kao i milijuni drugih ljudi diljem svijeta, i ja tu i tamo pogledam Game of Thrones. Nisam neki ekstremni fan (Red Wedding me, eto, ostavio poprilično ravnodušnom iako nisam čitala knjige), ali poneki komad nakita ili frizura me znaju zainteresirati pa u glavi smišljam svojevrsnu interpretaciju istoga. 

Tako je bilo i s ovim - par epizoda sam gledala ovu ogrlicu na lijepoj Daenerys, prije nego što sam ju i sama odlučila napraviti.


Iako je fotka crno-bijela, ako ste pratili seriju vjerojatno se sjećate da je u originalu ogrlica neke brončane boje. Ja nisam pretjerani ljubitelj brončanih i zlatnih nijansi (makar mi se u zadnje vrijeme čak i sviđaju jer previše proučavam steampunk), pa sam odlučila napraviti crno srebrne "kljove", "kandže" ili što god to bilo.


Napravila sam ih od moje omiljene das-mase, a na vrhove sam utaknula one kukice za vješanje slika ili nečega drugog na zid. Nakon sušenja sam ih fiksirala superljepilom da ne ispadaju (das-masa ipak nije čvrsta kao fimo).

Obojila sam ih u crno, vrhove srebrnom akrilnom bojom (kad sam ju već kupila, šteta da stoji), prelakirala i povezala komadom crnog lančića koji sam našla u svojoj kutijici s materijalom. Ne znam više otkud sam to skinula, bit će s neke haljine/suknje/hlača iz Tally Weijla ili NewYorkera, oni vole tako besmislene stvari trpati na odjeću. 

Ogrlica na kraju izgleda ovako:


a kad se nosi oko vrata izgleda ovako:


Moram priznati, za razliku od ogrlice u seriji, ova ogrlica za svakodnevno nošenje na ovaj način i nije baš stabilna - ipak su ove moje "kljove" dosta lagane pa lelujaju i izvrću se na sve strane, tako da ću ih vjerojatno  povezati još jednim komadom lančića da dobijem "okrugli" oblik.

Do čitanja, uz ugodne zvuke DITP-a, lijep pozdrav!


10 comments:

  1. Super si to napravila :D zakon izgleda!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tnx :) baš me zanima kak će bit za van s obzirom da je malo nestabilna. Najbolje da odmah dodam još jedan lanac :)

      Delete
    2. ili da samo zalijepiš krajeve kljova zajedno,hm? :D

      Delete
    3. Još uvijek smišljam :) ali mislim da ću dodati samo lančić između i to je to :)

      Delete
  2. totalno svaka čast, genijalno izgleda, samo ja znam sebe, ja bi to izgubila na pola puta do dućana jer uopće ne gledam u kakvom je stanju ono što mi visi s vrata. tako sam jednom hodala sa sovicom koja se otkačila jer je bila spojena u tri komada, i visila je jadna na rubu samo da otpadne, ali nema boga da bih ja to osjetila sebi ispred nosa -.- ugl, svaka čast ako ju uspiješ nositi da ti ni jednom ne sklizne, meni ovo pregenijalno izgleda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh ne znam kako ću, dosta je lagano :) mislim da ću još komadić lančića dodati između makar razmišljam sad o još jednoj, samo ne znam koji materijal da stavim :)

      Delete
  3. omg odlično ti je ispalo! :)
    eh da, meni su super njezine frizure, čak sam si uspjela i sama složit nekaj na tu foru :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) i meni se sviđaju, ali nažalost nemam tako dugu kosu :)

      Delete