May 24, 2013

Mad In China - Šiza!

  Mad In China mala je kućna manufaktura nekolicine zaljubljenika u prirodnu kozmetiku okupljenih u zadrugu pod nazivom Baba Jaga. Iako sam s brandom upoznata već dulje vrijeme jer često navraćam u udrugu čiji smo svi članovi, tek sam na nedavnom travanjskom buvljaku kupila prvi sapun, a odlučila sam se na sapun pod nazivom Šiza. Osim izrade sapuna na prirodnoj bazi, ekipa izrađuje i balzame, kreme za lice, kupke i pilinge za tijelo i kako sami kažu, još svašta nešto.

Štand i nije bio nešto veliki, pa sam se nabrzinu odlučila za sapun na bazi suncokretovog i maslinovog ulja s dodatkom aktivnog ugljena. Prvenstveno mi je trebao sapun za svakodnevno korištenje koji će manje isušivati kožu, a prema Vesninim riječima ovi sapuni od maslinovog ulja dosta i hidratiziraju. Aktivni ugljen je bio samo bonus (za dubinsko čišćenje kože).

Kako sam pisala i u prethodnom postu, i što se tiče osobne higijene u vidu kupanja i tuširanja sam maksimalno jednostavna te su mi sapun, voda i dezodorans dovoljni. Naravno, volim i ja miris, boju i teksturu raznoraznih kupki, gelova za tuširanje, krema za kupanje i čega sve ne, no sapun mi je i dalje broj 1 za svakodnevnu uporabu. A i praktičan je na putovanjima, te ne treba dodatnu opremu u vidu kojekakvih spužvica (koje se opet moraju mijenjati itd.). Jedini problem koji sapun stvara je to što je dosta agresivan, te isušuje kožu više nego što to možda čine gelovi za tuširanje. Nije ni to zapravo neki problem, ali ja sam užasno lijena za svakodnevno mazuckanje nekim losionom, uljem ili kremom za tijelo. No hajde, barem lice ne pati kad već pati tijelo. :)



Šiza je njegujući sapun za lice, tijelo i kosu na bazi hladno prešanih ulja suncokreta i masline s dodatkom eteričnog ulja palmarose i aktivnog ugljena, kako navode u deklaraciji (koju sam, naravno, bacila, pa ju ne mogu navesti u potpunosti). Koristila sam ga jedino za tijelo, i to na način da sam ga rezala malo po malo - ali ni ti komadići mi se nisu raspadali jer je sapun bio dovoljno suh. Naime, obično se prirodni sapuni znaju raspasti ako stoje u posudici za sapun (koja je vrlo često mokra) jer se nisu dovoljno osušili, no s ovim to nije bio problem. Manje se pjeni nego obični kupovni sapuni, ali to ionako nije bitno, kao što ni miris nije intenzivan. Ionako svi mirisi ispare vrlo brzo nakon upotrebe dezodorana. 

Sapunom sam izuzetno zadovoljna jer sam primijetila da mi je koža manje suha nego inače. Iako ima dodatak aktivnog ugljena za čišćenje lica, nisam ga koristila za to jer sam vjerna standardnom piling gelu, a masku od aktivnog ugljena i vode napravim bar jednom tjedno za dubinsko čišćenje pora. Definitivno ostajem pri korištenju prirodnih sapuna, a Mad In China već ima poprilično velik asortiman stoga ću sljedeći put uzeti neku drugu vrstu, dok i sama ne isprobam kuhati sapune.

Ponudu Mad In China proizvoda možete pogledati ovdje, a naručiti možete putem e-maila
4madinchina[at]gmail.com.


2 comments:

  1. baš mi milo kad vidim da netko koristi prirodnu kozmetiku iz kućne radinosti. moja sestra se isto tako time bavila, a pozitivna stvar je što kad si nabaviš bilo što napravljeno od prirodnih sastojaka, dugo traje, baš ono, napraviš dobru zalihu i miran si ohohoho :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa da, evo samo da naučim te sapune kuhat (tj. da kupim sastojke, mislim da nije SF za napraviti) i to je to... Inače mi je kupovanje pilinga za tijelo najbesmislenija stvar ikad pored žganaca, grisa i šećera u špajzi :)

      Delete