November 26, 2013

Few new things #5.

Planirano i neplanirano, evo i kod mene par kozmetičkih noviteta! Da ne duljim previše u uvodu, vidi slike, dolje opis i tako to :)


Eveline Cosmetics Mattifying BB Cream 8in1 u nijansi Light Complexion - kupih ju skroz nenadano, prilikom izleta u Veliku Kladušu u shopping. Zapravo sam tražila Golden Rose štand ne bih li ugrabila koji lak ili ruž jeftino pošto su dobri, a u Bosni su još jeftiniji nego kod nas, međutim, nisam ga našla, ali zato sam naletjela na ovu Eveline BB kremu. Kako mi se hvaljena Catrice i nije pokazala baš dobrom (iako ću joj dati još poneku šansu sad preko zime), kupila sam ju pošto je koštala cijelih 8 KM (oko 32 kn). I moram priznati da je zbilja odlična. A i količina od čak 40 ml nije naodmet. Nadam se samo da će se pojaviti i u našim dm-ovima (pošto sam vidjela da su dobili onu neku drugu Eveline BB kremu, ali 6in1).

Essence Beauty Beats LE shimmer powder u nijansi 01 SWAAAAG! -vidite ovo kako vrišti SWAAAAG! a i u kutijici je fino to otisnuto? Eh, samo zato sam kupila ovaj proizvod pošto nam je to bio lajtmotiv ljeta. :) Kozmo, oko 23 kn.


Catrice Made To Stay Inside Eye Highlighter Pen u nijansi 010 In The Mood For Nude - recenzija na Alter Ego Style mi je došla kao naručena jer sam sa starom nude olovkom za waterline došla do zadnjeg centimetra. Da samo znate kako je to teško našiljiti, a kad se zagubi u neseseru, nećete ju nikako naći osim ako slučajno osvane negdje. dm, oko 20 kn.

Beauty UK Blush & Brush u nijansi No.5 Capital Pink - posjet Kozmu i iskorištavanje bonova za popust zahtijevao je i pomno promatranje Beauty UK štanda. Iskreno, ne znam zašto mi je trebalo još jedno ružičasto rumenilo, ali pošto mi se nijedan ponuđeni ruž nije svidio (ostale su samo nude nijanse), kupih ga tek toliko da ne izađem praznih ruku. Zasad sam ga nosila samo jednom i mogu reći da je dosta dugotrajno i iznimno pigmentirano, zato oprez! Cijena je oko 25 kn ako se ne varam.


Essence Vintage District LE gel eyeliner u nijansi  01 Shopping @ Portobello Road - tako divna nijansa, čak i relativno pigmentirana, a tako nepostojana na kapcima. I uz bazu i sjenilo preslikao mi se u roku dva sata, a kad sam doma došla imala sam samo blijedu tirkiznu mrlju na mjestu gdje je nekad bila crta. Dobra strana je kistić koji se dobije u kompletu s ovim tušem - trenutno mi je najprecizniji kist za nanošenje ruževa. dm, oko 23 kn.

Essence Colour & Go lak za nokte u nijansi 149 Hello Marshmallow! - slučajna promjena boje kose iz modre u ljubičastu zahtijevala je i jedan lavandasti lak za nokte koji mogu kombinirati sa svojim najdražim lakom za nokte ikad (OPI Lincoln Park After Dark). Kozmo, oko 14 kn.

Essence Colour & Go lak za nokte u nijansi 147 Miss Universe - ono što kupite kad se žurite na bus za Zagreb, odlučite nalakirati nokte u Zagrebu a zaboravite lak doma. Onda stojite pred policom u Kozmu i mislite "koji nemam, a koji je dovoljno taman, a nije crn?". Tako nekako je išla moja priča s ovim lakom za nokte. Kozmo, oko 14 kn.

Essence I <3 Style liquid eyeliner -  nađoh ga na onoj polici za 9,90 kn jer izlazi iz asortimana i kupih ga čisto zbog Halloweena (da se ne patim s pretankom kistićem Eveline Celebrities tuša dok radim sugarskull make-up). Crni tuš kao i svaki drugi, osobno su mi svi bili postojani i crni kao noć. Jedino valjda imam problema s onim nesrećama u boji (vidi gore).

Što ste vi novoga kupovali?

 Do čitanja, lijep pozdrav uz glazbeni broj koji mi je u mislima zadnjih par dana pa ga nemilice silujem na repeat :)



November 17, 2013

Nails of the week(end).

Znate one dane kada vam ništa ne ide od ruke, kada i najbolje ideje se pretvore u katastrofu, a vani je šugavo vrijeme povrh svega? E, tak' je meni zadnjih dana. Krenula sam napraviti novi neseser, ljepilo mi je procurilo i upropastilo cijeli trud. Košulju s printom mačaka mi je neslavno pojela varikina, a super ogrlica koju sam napravila je nakon tri nošenja "dala svoje"... naime, hvaljeni Sculpey je zapravo vrlo nezahvalne čvrstoće. Ili ja ne znam rukovati njime. Bilo kako bilo, vratih se ja na klasični Fimo Soft. A i on će pričekati neke bolje dane kad će mi ruke biti vještije... 

***

Nisam nešto puno ni popunila kozmetički kutak, sve euforije oko novih brandova u domaćim drogerijama su me zaobišle (ovo se kao hvalim da ne trošim previše :)), ali jedan Moment lak mi se našao u košarici kad sam išla u najdražu mi Offertissimu kupiti šestar. Šestar je grozan inače, ali za 7 kn se neću žaliti - a lak me bome iznenadio. Gledala sam ih dugo kad su se tek pojavili, ali 17 kn (ili možda čak i preko 20, nisam više sigurna) mi je bilo ipak teško izdvojiti za nešto nepoznato i neprovjereno - prvenstveno zato jer je Essenceov crackling lak tada bio i jeftiniji, a provjereno dobar. I tako, sniziše ih na 10 kn, pa rekoh, ajmo i to probati.


Nanijela sam dva sloja Essence Colour & Go laka u nijansi 104 Sweet As Candy, koji sam spominjala ovdje kao meni najbolji "my nails, but better" lak za nokte. Prvi sloj Moment Cracling Black laka me nije nešto oduševio (izgledalo je dosta neravnomjerno i paučinasto, zbilja nemam bolji opis tog efekta na noktima), ali drugi sloj me oduševio. Završila sam s Essence Studio Nails top sealerom, iskreno, ne znam kako sam bez ovoga prije živjela i kako ću nastaviti - zbilja suši nokte u trenu!


Ono što mi se najbolje pokazalo kod ove jednostavne manikure je dugotrajnost - izdržala je pet dana bez ikakvih ogrebotina, a i kad se pojavila koja, nije toliko uočljiva, koliko bi primjerice bila na čisto crnom laku. Ipak, pet slojeva laka je pet slojeva laka, ni to se ne smije zaboraviti!

Pošto sam se poprilično ulijenila što se tiče pisanja bloga, trenutno radim na tome da završim sve postove koje stoje u skicama (već duže vrijeme), tako da možete očekivati i neke postove sljedećih dana. Makar neku jesen u slikama, tu se bome svašta nakupilo :)

Do čitanja, uživajte!