March 21, 2013

Big dead birds.

Evo da i nakon par dana netipkanja poradi tehničkih problema (čitaj: crknuo laptop i kupuj novi, pa se nauči na njega) se konačno javim s nekim novim postom. Ovaj put u pitanju je opet ogrlica, a mislim da je ovo nešto najmonstruznije u mojoj kolekciji. Zasad.

Dakle, nova ogrlica, umjesto tri mačje lubanje i dvije ptičje, kako sam zamislila da će izgledati, zasad izgleda kao tri ptičje lubanje. I to poveće. Recimo, mogla bi pripadati galebu.

Dakle, iz slike se prilično vidi realna veličina tih lubanja.
 A i moram se malo pohvaliti drugim pokušajem gradient nailsa, te postupnim nadopunjavanjem kolekcije prstenja
 - u ovom velikom oklopu mi prst izgleda kao mali vitez.

Lubanje sam izradila iz das-mase, novog omiljenog materijala za izradu nakita pred kojim fimo definitivno pada u zaborav. Prednosti? Pola kile košta 17 kn, ne mora se peći, poprilično je čvrsto i lako se oblikuje. Ukoliko se malo osuši, dodate vode (kao i glinamolu u školi) i das-masa je spremna za ponovnu uporabu. A vjerujem da je i neotrovna (pošto se istom služe i djeca u školi ponekad, umjesto glinamola) - dok ste o fimo masi vjerujem svašta čuli. 

Ukoliko se sjećate figurica od glinamola iz školskih dana, kako su se razbijale i raspadale, vjerojatno mi ne vjerujete da je ova masa čvrsta kad se osuši. Ali ona to zbilja je - mislim da je stvar u njenoj strukturi. Naime, kad ju trgate, režete, razvlačite itd. na mjestima gdje je odrezana ili potrgana vidjet ćete male dlačice, kao da poderete papir. Nisam sigurna da li mi je prikladan izbor riječi, ali ta "mrežasta" struktura je ono što das-masi daje stanovitu čvrstoću. Drugi dokaz, naravno da sam ju testirala prije upotrebe - napravila sam pločicu, osušila ju i malo bacala po podu. Nije se razbila, dakle, prošla je moj osobni test za repromaterijal.

No, vratimo se mi na mrtve ptičice. Ili bolje rečeno, ptičurine. Kako su "privjesci" poprilično masivni, i sama ogrlica je trebala biti nešto masivnija nego obično. Mislila sam kupiti debelu brodsku špagu koja se u željezarijama prodaje na metre (primjerice, debljine centimetar, centimetar i pol), no kako sam se toga sjetila u subotu popodne kad moja željezarija sa špagama ne radi (da, da, za svaku stvar koja mi treba znam u koju ću željezariju ići) trebalo je naći odgovarajući supstitut doma. Tako je stara majica dugih rukava pala pod škare i pretvorila se u majicu bez rukava (sad ću je možda i nositi po ljeti) a ostatak je postao ogrlica.



Malo razvlačenja trakica materijala, malo motanja i ogrlica je tu. Na krajeve sam stavila velike ringove (kao oni od ključeva) a povezala sam ju jednim manjim karabinerom koji sam igrom slučaja kupila u Kik textilu (tri komada 8 kn, a karabinera nikad dosta - uvijek su potrebni za nešto). Nisam bila nešto odveć raspoložena za šivanje kako bih učvstila motane krajeve, stoga sam pribjegla staroj metodi - super ljepilu. Kako sam se opskrbila novim paketom super ljepila iz Offertissime (6 komada 8 kn, najpovoljnije i najbolje super ljepilo ikad), polijepila sam te krajeve da budu čvrsti, a s njima i prste (ljepilo sam gulila s njih do srijede). Neke stvari nikad očito neću naučiti :).



Ovako ogrlica izgleda "kad se fura van". Dobila je svakakve epitete, navest ću neke: monstruzno,  zastrašujuće, black metal, morbidno... Možda sam čudna, ali mene to veseli. Ali definitivno najdraži komentar je bio: Kaj si to ukrala nekom poglavici sa štapa?

U svakom slučaju, reakcije (kakve god) nisu izostale. A sve je počelo od ova tri mala demonska vrapčića koja sam napravila prošle jeseni, dok sam još bila sasvim zaljubljena u fimo.


Kako se vama ove ptičurine ne sviđaju? Pišite!

P.S. Nijedna životinja nije stradala prilikom izrade ovog nakita.
P.P.S. Ispričavam se na traljavom postu, zadnjih dana nisam baš pretjerano spavala, ljudi koji su prošli rast umnjaka će shvatiti.

Lijep pozdrav i čitamo se!

March 11, 2013

Proljetna lista želja.

Ne volim nedjelje, posebno kad su oblačne i tmurne. Sve je u nekom "opuštenom" điru, no to ubrzo dojadi stoga volim provoditi nedjeljne večeri gledajući lijepe (to je diskutabilno, prikladnije je reći meni lijepe) slike koje spremam u svoju mapu inspirativnih slika. U njoj zbilja ima svega - namještaja, do-it-yourself projekata, printeva, raznih umjetničkih djela, zanimljivih odjevnih komada ali nađe se i pokoja sličica kozmetike i odjevnih predmeta koje bih si rado priuštila. Stoga u nastavku slijedi moja proljetna lista želja dok spremam nove postove svojih pothvata.




Illamasqua Nymph rumenilo - klasično nježnoružičasto rumenilo za svakodnevno korištenje. Dvojim između ovoga i nijanse Tremble, konačna odluka će pasti kad isprobam oba u dućanu. A kako je moje jedino rumenilo pri kraju, mislim da je ovo na samom vrhu make-up želja.

Urban Decay Naked Basics paleta - također bazni komad make-upa koji bi svi trebali imati. Šest neutralnih nijansi od kojih je samo jedna shimmerasta (i to vrlo lagano koliko sam uspjela pohvatati iz recenzija) za mene je san snova jer mi se kompletne palete Naked i Naked2 ipak ne sviđaju toliko da bih sva sjenila iz njih koristila i potrošila. Makar, ni njih ne bi bilo na odmet imati... Možda se Naked2 jednom pridruži u mojoj kolekciji (ukoliko ju ne nadoknadim MUA dupeom Undress me too).

Illamasqua Mislead tuš u kamenu - iako sam ljubitelj gel linera, rijetko ih koristim jer ih je skidati s očiju prava muka, stoga mislim da će ovaj tuš u kamenu biti idealna investicija što se tiče efekta, pigmentiranosti i lakšeg skidanja. A sudeći po tome da se vrlo sporo troši, mislim da će mi trajati jako, jako dugo.

Illamasqua Sealing gel - ne toliko nužna stvarčica, ali vrlo dobrodošla kako bi se gorenavedeni tuš fiksirao u vodootporan, a tako bih lako i neka druga sjenila pretvorila u tuševe. A sigurno se još štošta može s tim napraviti, trebalo bi isprobati sve mogućnosti. 

Illamasqua Scandal ruž - vrlo mi se sviđa njegova relativno neutralna boja, ali opet ne toliko neutralna da bi bila nude (nude ruževi mi se jako sviđaju, no ja s njima izgledam kao da sam umrla stoga ih ni ne nosim). Mislim da bi bio idealan za svaki dan, no ipak ću pričekati da vidim kako jedan drugi ruž obavlja tu funkciju. Iskreno, nadam se da će biti dobar efekt i s njim tako da bar jednu stvar mogu prekrižiti s liste želja uz minimalno ulaganje :).





Sinoć sam malo surfala ponudom brandova dostupnih kod nas, tako da sam malo prelistala i Zarin katalog. U principu ne kupujem baš u Zari (ako se ne računa klasična bijela košulja za svadbe, sprovode i ostale formalne prilike), ali su mi se jako svidjele ove dvije haljine. Prva mi se svidjela zbog neobičnog izreza na rukavima i "ofucanog" izgleda, a druga zbog tog nekog bazičnog kroja na koji bih ja rado stavila neki zanimljiv print. U svakom slučaju, prvu ću probati uloviti na nekom sniženju ili outletu, a nešto slično drugoj ili sašiti ili nabaviti u nekom drugom dućanu povoljnije kako bih mogla eksperimentirati s printanjem.


Naravno, pregledala se i ponuda H&M-a. Za oko mi je zapeo ovaj zanimljiv prsten u obliku lubanje, a kako mi se prstenje u zadnje vrijeme jako dopada, mislim da ću ga nabaviti pri sljedećoj posjeti. Ili napraviti nešto slično. U ponudu su došle ponovno i ove tenisice s platformom, zbog kojih sam prošle godine prešla cijeli Zagreb i sve dućane ne bih li ih kupila. I nisam ih našla. A još se nisam mogla načuditi samoj sebi da sam toliko zapela za nešto od odjeće da sam bila u stanju toliko obilaziti dućane - mrzim hodanje po dućanima, gužve, isprobavanje i shopping, osim ako nije riječ o buvljaku i eBayju. Tako da se nadam da ću ih ove godine nabaviti (ukoliko znate u kojem H&M-u ih ima, crne i broj 37, javite), ako ne, opet eBay i čekanje...
Šal je također H&M, a svidio mi se zbog printa - crno-bijeli print i lubanje, nepogrješiva kombinacija. Jakna je H&M, ali stara LE kolekcija Girl With Dragon Tattoo. Mislila sam ju kupiti kad je bila aktualna, no cijena i njezina veličina me odbila od kupnje, naime, i najveći broj je bio zapravo minijaturan, tako da je to sve na meni izgledalo jako preusko za traper jaknu, koja bi ipak trebala biti jakna, a ne majica. Bez obzira na sve, još uvijek mi je na popisu želja i mislim da ću se baciti u neki diy pothvat da napravim nešto slično. Naravno, kad na buvljaku nađem odgovarajuću traper jaknu.
I zadnje, klasika... Adidas Superstar II su tenisice kojima ne gledam cijenu jer vrijede svake lipe (ili centa, ovisi gdje ih kupujete). Idealne za zimu i hladnije vrijeme, prije nego uskočim u drugu klasiku -  Vans Authentics. Tako da ću ih opet kupiti, jer ove koje sad imam su već na izdisaju nakon tri godine gotovo konstantnog nošenja i pet godina starosti. Ne toliko izvana, koliko iznutra (svake tenisice mi se potrgaju iznutra, bit će valjda do mog načina hoda). Jedini problem kod njih je broj. Naime, ove tenisice vode pod muški model, tako da u Hrvatskoj nabavljaju samo brojeve od 42 pa nadalje. Igrom slučaja sam naletjela na broj 38 zadnji put, koji mi je malo prevelik, ali opet, barem nije 42. Tako da jedino online shopping preostaje za nabavku ovih tenisica, ali to ću pričekati 01. srpanj i ulazak u EU da ne plaćam još i carinu i ionako prevelik PDV.

Ah, EU, PDV, carina, recesija... mnogo toga mi se sad mota po glavi pa najbolje da završim ovaj post. Jer blog bi trebao biti nešto neopterećeno i neformalno, pa čemu ga kvariti politikom i ostalim gadarijama iz stvarnog svijeta. 

Do čitanja, uživajte u proljeću (nadam se da je najavljeni mogući snijeg samo obmana)!


March 6, 2013

Masquerade, feather & jewels.


Ako me netko redovno čita, vjerojatno misli "kaj sad opet sa stvarima koje su prošle". Dobro, ja bih to vjerojatno pomislila da krenem sada pratiti neki novi blog (što se ne događa, ali opet dobro), no neke stvari koje su prošle meni su jako drage i lijepe i rado bih ih podijelila s ostatkom svijeta. Tako je i s ovim, opet je u pitanju šminkanje koje nije za svaki dan, nego za karneval. I to bome onaj u Rio de Janeiru.

Dakle, prije samog fašnika trebalo je isprobati maske i utvrditi kako se perje i dijamanti najbolje lijepe na lice, kombinacije boja i sve što ide uz to. Ponovno smo se Bugi i ja igrale barbikama, a ovaj put je nered od silnog perja bio itekako veći nego zadnji put kad smo se "ličile" u zombije.

MUA - Buga
Oči i čelo: crno i rozo perje, plastični dijamanti (Muller), Kryolan Liquid Latex, Kryolan Aquacolors (crna), usne Illamasqua Frenzy intenzivno sjajilo.



MDAA* - moja malenkost
Oči i čelo: plavo perje, plastični dijamanti (Muller), Kryolan Liquid Latex, Kryolan Aquacolors (bijela i plava), Illamasqua Chasm čisti pigment (na usnama također)

Pošto je fašnik prošao prije gotovo mjesec dana, ovo može nekome poslužiti kao inspiracija za sljedeći ukoliko vam se ne da u potpunosti maskirati, a želite nešto efektno i poprilično jeftino. Čak ni ne morate eksperimentirati s cijelom krinkom, nego možete dodati par pera na lice i pokoji dijamantić uz standardni make-up očiju i cilj će biti postignut. Lijepiti možete i sa standardnim ljepilom za umjetne trepavice, a mislim da bi se dalo i s nekim dječjim ljepilom za likovni (takva su obično jeftina i nisu otrovna, znate i sami kako klinci svašta vole trpati u usta).

Kako sa samog fašnika postoje prekrasne Tajanine fotografije, evo ih nekoliko u originalnom obliku (ne znam da li je primijećeno dosad, obožavam kvadratne instagramske slike u zadnje vrijeme).

Bugi i ja "radno" u Papas Baru za fašnik (mislila sam biti Lady Gaga kak' se spada ali na kraju sam zbog stiske s vremenom i bolesti bila neka verzija casual Gage koju je ubio pomahnitali obožavatelj - morala sam si napraviti rupu od metka na čelu, to je jednostavno bilo jače od mene kad je Buga donijela onaj Kryolanov plastelin i krv)


Zaposlena Bugi




MDAA - moja malenkost
Čelo i oko očiju: crveno i zeleno perje, plastični dijamanti, Kryolan Liquid Latex
Usne: jedna od crvenih nijansi iz Paris Berlin palete ruževa




 MDAA - moja malenkost
Lice: Kryolan Aquacolors (crna, bijela i crvena), crvene nijanse iz Paris Berlin palete ruževa 



 Ovaj dragi dečko je najveći ljubitelj šminkanja što se tiče muškog roda, a ovo (pola Joker, pola Anonymous, odnosno Guy Fawkes) je bila njegova ideja s kojom me dočekao i spremno sjeo na stolac i prepustio se maškaranju.


*MDAA - makedown anti-artist, ne znam kako da se drukčije nazovem s obzirom da tu i tamo uljepšavam i nagrđujem ljude u posebnim prilikama tipa Halloween, fašnik i glow party, a nisam školovana za to.

Čitamo se!

March 5, 2013

Ogrlica "Octopus".


Dulje vrijeme mi je bila na pameti izrada nakita na temu hobotnice. Prvo sam mislila napraviti narukvicu, no kako ih relativno rijetko nosim odluka je pala na ogrlicu.
Sve što je potrebno je komadić fima, jedna kemijska, nešto žice, kliješta, kožna ili gumena vrpca i kopčica.

Od fima sam prvo napravila osam krakova te sam s vrhom kemijske (ugašene) napravila pipke. Nije baš realistično u potpunosti, naravno, no za manji komad nakita je zadovoljavajuće. Prije pečenja sam u gornje krajeve krakova stavila male komadiće žice, koje sam kasnije zavinula kliještima da se krakovi mogu spojiti.


Nakon pečenja (pola sata na 100 °C), obojala sam ih u antracit akrilnu boju pomoću spužvice, tako da "pipci" ostanu sivkasti (to je bila originalna boja fima, naime - koristim isključivo bijeli odnosno svijetlosivi fimo, ili das-masu, jer otac ima svoje hobije koji uključuju sav spektar akrilnih i boja za staklo koje mu kradem). Kad je sušenje završilo, spojila sam krakove pomoću malih "jump ringova" (zbilja ne znam kako bi se ovaj dio nakita zvao na hrvatskom jeziku) i sve to povezala komadom gumene trake (neka traka za vrtlarstvo, odličan proizvod za nakit) i instalirala kopčice da se može nositi oko vrata. 

Ovako izgleda kad se nosi:


Osobno mi najbolje izgleda na jednobojne svijetlije majice (OK, lažem, ne posjedujem svijetle majice)  ili na malo veći izrez. Dakle, na majice s malo većim izrezom, crne naravno. 

Do čitanja!

Kryolan proizvodi za specijalne efekte - part #1.


Vjerojatno je velika većina čitatelja koji prate beauty blogove čula za Kryolan, njemački brand profesionalne šminke prvenstveno namijenjenu korištenju profesionalnim vizažistima u kazalištu i na filmu. Broje oko 16,000 raznovrsnih artikala, a ono što mene posebno uveseljava iz njihovog asortimana su proizvodi za specijalne efekte (kojima se možete pretvoriti u doslovno sve što poželite). Njihovi proizvodi dostupni su i u Hrvatskoj, u njihovom showroomu u Zagrebu na adresi Brozova 36/2.

U vrijeme zadnje Noći vještica i maškara, prijateljica koja je profesionalni vizažist nabavila je nekoliko stvari iz "special effects" asortimana te smo ih imale priliku isprobati u nekoliko navrata, što smo nazvale "igranjem s barbikama za nešto veće cure". Termin uopće nije neprilagođen, jer ovo što smo mi radile nitko ne bi nazvao uljepšavanjem - prije nagrđivanjem. A kako mene uveseljava sve nenormalno i kreativno, odmah sam se "prijavila" da me nagrdi.

U njenom velikom make-up koferu našle su se sljedeće stvari:

  • Special Blood
  • Spužva naziva "bockalica" (pogodna za risanje brade, kose itd.)
  • Fresh Scratch Blood
  • Special Plastic
  • Latex Liquid
  • Paleta Aquacolors od 6 boja 
Na prvom isprobavanju potrudile smo se koristiti sve proizvode što je nabavila (jedino tada još nismo imale Fresh Scratch Blood, nju je nabavila nakon što se ova prva - Special Blood, nije pokazala najboljom za efekte koje smo htjele postići).


Za lice je korištena paleta Aquacolors - najviše vremena nam je uzelo miješanje boja kako bi se dobila zelenkasto-siva mrtvačka boja. Rane su napravljene s Special Plastic i Latex Liquid, te obojane također s Aquacolor paletom. Ova tekućina žutocrvenosmeđe boje je Special Blood, i nije nam se nešto ekstremno svidjela za ovo što smo htjele raditi, ali kasnije se pokazala dobrom za dodavanje u rane kako bi uvijek izgledale "svježe", naime Fresh Scratch Blood se osuši i počne se guliti. A možete i zamisliti kako mi je kosa izgledala nakon upadanja u Special Blood (iako je divno mirišala po jagodama) - osjećaj je kao da vam upadne u pekmez ili med.
Sigurno se pitate koji je proces skidanja ovog čuda s lica i koliko to traje - zanimljivo, jako kratko (dulje mi je trebalo da skinem gel liner s očiju). Naime, sve rane su napravljene na sloju tekućeg lateksa kojem se nakon sušenja samo nađe početak i odlijepi (slično kao peel-off maske za lice), tako da je umivanje (nakon skidanja rana) trajalo kao prosječno umivanje jer se Aquacolors lako skida čak i samo s vodom (osim crne, ali to smo shvatile sasvim slučajno).
Instagram: @pupiq

Naime, šminkala sam svoju goru (ili bolju?) polovicu u kostura za nastup kao Misfits tribute bend (Devil's Whorehouse) i još neke članove benda, a kako sam se žurila zaboravila sam kupiti vlažne maramice. Poslije koncerta, nakon umivanja običnom vodom bijela je otišla, ali crna se nikako nije dala. Ujutro sam samo rekla ono što sam mislila da nikad neću - Dragi, skini šminku... 

Poslije tog vikenda cijela vrećica sa svim ovim proizvodima ostala je kod mene još par dana jer je napadao snijeg pa mi se nikako nije dalo ju vratiti odmah (a nije bilo ni hitno). Nisu još bile maškare, ali meni vrag nije dao mira da se malo ne nagrdim - mislim, pa šteta je ne isprobati...

Kombinacija Kryolan Aquacolors, Fresh Scratch Blood, Special Blood, Latex Liquid i jednog sloja toalet papira za izradu ožiljka.

Nova igračka koju je prijateljica nabavila je UV Aquacolors paleta s bojama koje svijetle pod UV svjetlima. Također je vrlo zabavna za korištenje, a više o njoj kroz mjesec dana nakon što ju još jednom pošteno iskoristimo.

Do čitanja!



March 4, 2013

Skulls part #1.

Prošle godine dopisujući se s frendicom pala mi je na pamet ideja o ogrlici koja će izgledati kao kozja lubanja. Lubanje su već dulje vrijeme totalno u trendu koliko mogu primijetiti po asortimanu u dućanima, ali naravno, to je već dovoljno izlizano pa je trebalo domisliti neke druge lubanje umjesto standardnih. Sjećam se da mi je ona poslala sliku koju je iskopala na Tumblru (nažalost, ne mogu je sada naći) ogrlice s tri masivne mačje lubanje povezane hrpom lanaca, apsolutno nešto ultramorbidno i genijalno, ali kako je to bilo prekomplicirano za prvi izlet u kiparstvo rekoh joj da ću pokušati s manjim kozjim lubanjama (u prirodnoj veličini mislim da bi ipak bila premasivna).
 
Nastale su tri "kozje" lubanje - u navodnicima zato jer zadnji primjerak izgleda više kao bivol ili neka izmišljena životinja.

Napravila sam ih od fimo mase, posebno glavu a posebno rogove - njih sam pomoću komada žice nakon pečenja dodatno učvrstila i zalijepila da ne bi otpali prilikom nošenja.

Na prve tri sličice se vidi kako su prve dvije izgledale prije bojanja, zadnja sličica prikazuje prvu obojanu lubanjicu:


Bojala sam ih pomoću spužvice umočene u akrilnu boju - tako se najlakše dobije "prljav" izgled i boja uđe samo u pukotine ukoliko vučete spužvicu po figurici. Ako tapkate boja koja se primi izgleda kao da ste ju posprejali. 

Prva (i najljepša) lubanjica otišla je u ruke gorespomenutoj frendici kao poklon za rođendan. Inzistirala je samo na njoj, pa je sama dodala neku kožnu vrpcu da ju može nositi oko vrata. Prema slici s Instagrama mislim da je jako zadovoljna s njom:

Instagram: @duxerica

Ova je moja, na kraju sam kožnu špagicu privezala za rogove jer sam skušli da ju je tako lakše nositi, pa mi prethodno probušena rupica sa stražnje strane je postala beskorisna.


I treća, tzv. bivol (ili nešto slično) je otišla još jednoj prijateljici kao poklon za rođendan. Njoj sam isto špagicu privezala za rogove, ovaj puta jednostruko koristeći žicu kako bi se učvrstilo.

Sljedeći projekt koji moram realizirati je ogromna ogrlica s mačjim lubanjama u prirodnoj veličini. Bit će još monstruoznija od ovih (samim time što je veća), ali jedva čekam da nabavim sav materijal i bacim se u izradu.
 Hello Kitty je dosadila, zar ne?

Do čitanja uz jedan glazbeni broj (nastavimo trend):

 

Eto, imam blog... Opet.

Mislim da je bila 2000. ili 2001. godina kad sam dobila internet. U to vrijeme, bez Facebooka, MySpacea i ostalih servisa za gubljenje vremena, nezaobilazna postaja nam je bila Iskonov chat i blog.hr. Sjećam se da sam čitala nekoliko kvalitetnih blogova s kratkim pričama (nisam sigurna postoje li još i danas), ali nisam se odvažila imati svoj blog. Jednostavno, bilo mi je besmisleno voditi blog kao dnevnik na internetu jer mi je život ionako bio bezvezan i dosadan (nije da je sada nešto zanimljiviji, ali o tom potom), a specijalizirani blogovi nisu bili ni u povojima. A i da su postojali, ne bih znala o čemu pisati, kao i sada.

Da me ne biste krivo shvatili, znam ja o čemu bih pisala - ali to je široki spektar tema jer mene previše stvari zanima. Šivanje, lakiranje, šminkanje, bojanje, crtanje, šišanje, decoupage, šmirglanje, izrada namještaja, izrada nakita, koncerti, kuhanje itd. Prije koju godinu (ah, što vrijeme brzo prolazi) s jednim kolegom sam imala raspravu oko blogova, te se sjećam da je on spomenuo kako je besmisleno imati blog o svemu i svačemu (usporedba je bila genijalna: Znaš, nekad si imala časopis za Lov i ribolov, koji je prerastao u časopis Ribolovac, a sad izlazi mjesečnik Moja štuka!) i da bi bilo dobro voditi specijalizirani blog na jednu temu. Njegova konstatacija itekako ima smisla, pogotovo u današnje vrijeme kad su se profilirali mnogi specijalni blogovi (kozmetički, modni, "sam-svoj-majstor" i ini) ali ja sam eto napravila po svome - takozvani džumbus blog. Ili se to možda naziva lifestyle blog? Tko će ga znati...

Bilo kako bilo, opet imam blog. Imala sam tijekom godina nekoliko blogova koji su se bavili uglavnom muzičkim temama i završavali na nekoliko postova - razlog tome je bilo moje paralelno pisanje za jedan časopis (za koji pišem, evo već devetu godinu) pa nisam imala ni vremena ni volje pisati različite članke za obje stranice. Ideju mi je dala kolegica s faksa, nakon što je vidjela neke moje uratke na Facebooku (ovaj put je bila riječ o nekom normalnijem nakitu, za razliku od mojih ostalih modnih ekscesa - o tome u narednim postovima), a njen blog možete popratiti na ovom linku. Blog GirlyGirliness ima različitih tema koje pokriva kao što će i moj (budući) blog pokrivati i moram priznati da mi je to vrlo zabavno štivo za čitati. A ima i predivnog mačka, pa ako ste ljubitelj mačaka svakako zavirite.

I eto, blog je tu. A ukoliko ste se pitali otkud naslov, evo odgovora:


Riječ je o pjesmi jednog meni vrlo dragog benda (koji još nisam gledala uživo, ali nadam se da će se i to uskoro promijeniti) a mislim da naziv donekle opisuje ono čime će se ovaj blog baviti. Doduše, summer holidays baš i nemaju veze trenutno (tek je kraj zime)... Everything else versus pankerisanje bi bio puno bolji naslov, ali čemu dirati u original naziv ovako dobre stvari. 

Do čitanja, lijep pozdrav!